IJVC verspeelt twee punten in spannende streekderby

IJVC heeft het verlies tegen Sneek Wit-Zwart (5-1) van vorige week niet kunnen beantwoorden met winst. Thuis tegen VV Woudsend werd het 2-2 in een wedstrijd die de moeite waard was om te zien. Door de late gelijkmaker van Woudsend zal het voor de ploeg van coach Gosse Reitsma voelen als een nederlaag.

Woudsend kwam al meteen na de aftrap op voorsprong. Een standaardsituatie van de bezoekers werd succesvol in het doel gewerkt door een van de aanvallers. Een vroege achterstand dus, al is het voordeel van een vroege achterstand dat er genoeg tijd zou moeten zijn om de achterstand ongedaan te maken. Toch viel dat in de eerste helft tegen omdat IJVC weinig druk zette op Woudsend met als gevolg dat ze eenvoudig konden voetballen en niets te duchten hadden van de gastheren. Sterker nog, het eerste schot van IJVC kwam pas op slag van rust via Patrick Jagroep, al had de doelman van Woudsend daar geen enkele moeite mee omdat Jagroep slechts een ‘rollertje’ produceerde.

Druk zetten was vanaf het begin van de tweede helft het devies en dat leverde meteen twee levensgrote kansen voor Reinder Reitsma op. Bij de eerste kans schoot hij de bal in het gezicht van de doelman waarna de bal via de paal uit de doelmond caramboleerde. Bij tweede kans, amper vijf minuten later, maaide de jonge spits over de bal heen waarna de kans verkeken was. Het zou wel gelijk worden, door een strafschop van Jeroen Dijkstra die werd veroorzaakt door de doelman van Woudsend. Hij haalde de doorgebroken Rens Soenveld onderuit waarna de scheidsrechter een penalty toewees. Opvallend was dat hij geen rode kaart trok voor de overtreding. IJVC leek er zelfs met de winst vandoor te gaan door een schitterende vrije trap van Reimer Hogeling - die er zo langzamerhand patent op lijkt te krijgen - maar Woudsend scoorde uit de rebound van een vrije trap. De muur die doelman Sjoerd Nooitgedagt had opgesteld stond prima gepositioneerd maar de spelers in de muur lieten een gat vallen waarna Nooitgedagt redding bracht en de bal uiteindelijk in het doel verdween.

Wedstrijdsponsor: TELECOMDATA
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57