IJVC ontsnapt met punt ternauwernood aan blamage in Blokzijl

 

Op een haast onbespeelbaar veld op bezoek bij SV Blokzijl heeft IJVC geen passend antwoord weten te geven op het geflatteerde verlies van vorige week: 3-3.

 

IJVC begon tam en speelde een slordig positiespel. Het speelde de bal rond al kwamen lang niet alle passes aan. Dat speelde Blokzijl in de kaart want dat probeerde in de omschakeling te profiteren van fouten in de opbouw bij de tegenstander, hetgeen ook tegen IJVC het geval was. De eerste klap was dan ook een daalder waard, want bij de eerste fout van de Kypmantsjes op het middenveld was het na tien minuten spelen 1-0. De rappe aanvaller van Blokzijl omspeelde een aantal verdedigers van IJVC, zag Pieter Nijdam van zijn doellijn komen en handelde razendsnel en fraai door de bal tegendraads en kiezelhard in de verre kruising te schieten. IJVC probeerde snel de gelijkmaker te maken maar kreeg geen vat op de verdediging van de thuisploeg omdat het tempo veel te laag lag. Het was dan ook uiterst gelukkig dat de bal na een voorzet -die op goed geluk werd gegeven- in eigen doel werd getikt door de centrale verdediger van Blokzijl.

 

In de tweede helft werd door Gosse Reitsma geopperd dat de balcirculatie veel vlotter en soepeler moest verlopen. Hij kreeg daarin bijval van zijn spelers. Het spelbeeld veranderde niet na rust. Het was van beide kanten rommelig, al leek het bij IJVC erger omdat het vaker de bal had. IJVC oogde in de duels echter wel gretig wat werd onderstreept door Jan Hottinga, die ongelukkig speelde. Bij een corner van Blokzijl die als variatie kort werd genomen stapte hij gretig in waardoor het voor de speler van Blokzijl een koud kunstje was op de bal op een presenteerblaadje te leggen voor zijn medespeler die van dichtbij afrondde en de plaatselijke SV weer op voorsprong zette. Even later leek de wedstrijd beslist door een schot van randje zestien dat de 3-1 opleverde maar Gerrit Jan Feenstra besloot anders. Feenstra die na zijn afwezigheid vorige week positief zijn stempel op deze wedstrijd probeerde te drukken met dribbels en zo nu en dan een vernuftig steekballetje, schoot vijf minuten voor tijd de 3-2 en even later na geklungel bij de Blokzijlsters de 3-3 eindstand op het bord.
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57