IJVC in crisis na nieuwe verliesbeurt

Door: Nolke Waltje

 

Vertrouwen: volgens het woordenboek: ‘geloof dat iets goed zal gaan’. Bij een aantal spelers is het vertrouwen ver te zoeken. Bij IJVC is aanvoerder Age Osinga terug in de basis waar Yvo Baudet zijn basisplaats heeft behouden. De ploeg van Gosse Reitsma start verschrikkelijk wanneer A. Osinga een breedtepass zomaar inlevert en Espel in drie passes de bal vanaf links bij de tweede paal neerlegt waar de 0-1 binnen wordt gelopen. Tijdsduur: nog geen halve minuut. In de haast dit goed te maken word er te geforceerd gespeeld. Mogelijkheden zijn er wel; Jelmer de Boer krijgt z’n schoen net niet tegen de bal uit een halve voorzet / schot, en Gerrit Jan Feenstra mist na een kwartier spelen een levensgrote kans oog in oog met de doelman. Hoe verder de eerste helft vordert hoe schaarser de mogelijkheden. Dit geld ook voor Espel, deze ploeg heeft zijn gewenste voorsprong maar maakt aanvallend geen vuist.

 

De tweede helft begint IJVC met meer druk op de juiste mensen. Dit resulteert in de vroege gelijkmaker van Rens Soenveld uit een mooi passje van Patrick Jagroep en uit een klutssituatie krijgt Feenstra de bal niet tussen de palen om de wederopstanding compleet te maken. Aan de andere kant red De Boer na een lange sprint een countermogelijkheid van Espel en houd er zelfs een doeltrap aan over. Het laatste kwartier gaat Espel aanvallender spelen. De omzetting bij IJVC duurt eventjes en daarbij heeft men de mazzel dat de gasten 2 mogelijkheden om zeep helpt. Het deksel krijgt men 5 minuten voor tijd alsnog op de neus. Marco Fijlstra laat zich makkelijk uitkappen en langs De Boer en doelman Pieter Nijdam wordt de bal in de winkelhaak geschoten. Het slotoffensief mag helaas niet meer baten waardoor IJVC wederom met lege handen staat.
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57