IJVC tankt zelfvertrouwen met eclatante zege op Blokzijl

IJVC heeft de eerste winstpartij van 2018 in de tas. Thuis werd na een matige eerste helft simpel afgerekend met SV Blokzijl: 4-0.

De thuisploeg oogde in de eerste minuten een beetje verrast door het spel van SV Blokzijl dat fel startte met veel druk op de formatie van Gosse Reitsma. Rens Soenveld echter, die achter de spitsen geposteerd stond, creëerde na een knappe versnelling ruimte voor een schot maar zijn schuiver miste verfijning waardoor de bal rakelings naast stuitte. Na deze waarschuwing kwam Blokzijl uit de schulp. Het leek zelfs een paar keer op voorsprong te komen, waar het niet dat het eindstation van een goede aanval buitenspel stond en diezelfde speler de bal uit een voorzet vlak langs te kruising drukte na een slordige vrije trap die na die buitenspelsituatie werd toegekend. Na deze bestorming op het doel van Pieter Nijdam werd Blokzijl op hun beurt onder druk gezet. Een schot van Patrick Jagroep scheerde over de deklat waarna een fout in de opbouw bij Blokzijl voor de assist op de IJlster voorsprong zorgde. Reinder Reitsma, die de laatste wedstrijden de vorm aardig te pakken heeft profiteerde gretig van deze blunder. Reitsma kreeg een kleine tien minuten later ook de kans op de 2-0 na een voorzet van Jagroep. Hij nam de bal aan op de borst en stuitte met zijn halve omhaal op de knuisten van de doelman van de bezoekers uit de polder.

Blokzijl kreeg aanvankelijk weinig ruimte maar uit een voorzet ontstond een scrimmage na grabbelwerk van Nijdam. De spelers van Blokzijl vergaten echter de trekker over te halen waardoor IJVC door het oog van de naald kroop. Op speldenprikjes van beide ploegen na bleef het in het restant van de slechte eerste helft van beide kanten aardig rustig voor beide doelen. Toch kregen de bezoekers op slag voor rust nog dé kans om de score vóór de thee  nog gelijk te trekken maar Nijdam toonde zich een betrouwbare sluitpost in deze.

IJVC kwam bijzonder ambitieus uit de kleedkamer wat via Gerrit Jan Feenstra eigenlijk de 2-0 had moeten opleveren maar hij struikelde na een goede actie en voorzet van Soenveld over de bal. Het tweede bedrijf van de wedstrijd was volledig in handen van de Kypmantsjes. Het speelde dominant voetbal, legde de tegenstander de wil op en had met enig fortuin de score al lang en breed kunnen en moeten vergroten. De arbeid van de spelers van IJVC werd een kwartier na rust bekroond door Jagroep die na een prima voorzet van Reitsma de bal eenvoudig tegen het net kon lopen. Blokzijl leek even wakker geschud want ze kregen zowaar een kans op de aansluitingstreffer maar het schot suisde rakelings langs het doel. Om nieuw elan in de wedstrijd te injecteren bracht de trainer van IJVC een aantal nieuwe spelers. A-junioren Melle Kramer en Pim Goeman mochten het veld betreden en speelden een soevereine wedstrijd. Rijkel Dotinga wist zich als invaller uiterst efficiënt te tonen. Luttele minuten na zijn invalbeurt schoot hij de bal uitstekend onder de doelman van de opponenten door en de wedstrijd definitief in het slot gooide. Goeman had na een knappe volley uit de draai de vierde van de middag nog kunnen maken maar de doelman van Blokzijl redde knap. Het was slechts uitstel van executie want Jagroep liet na een goede voorzet van Feenstra de 4-0 aantekenen wat Jagroep’s tweede betekende.
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57