Kypmantsjes zegevieren tegen Nagele

IJLST- zaterdag 28 september kwam het nog ongeslagen Nagele uit de polder op bezoek in houtstad IJlst. Een onverdeeld succes werd het niet voor de polderploeg, ze leden hun eerste nederlaag en gingen dus met 0 punten weer terug naar huis.

Veel te kiezen had trainer van der Werf niet, van de 22 A-selectie spelers waren er acht (blessure/schorsing/weekend weg) afwezig en stonden de overige 14 spelers dus op het wedstrijdformulier. Ook Rens Soenveld stond voor het eerst na twee wedstrijden weer op het veld, en hij liet zijn voeten spreken.

De bezoekers die voor deze gelegenheid in het rood speelden hadden in de eerste twintig minuten het beste van het spel. Keeper Douna heeft weleens een slippertje maar behoedde zijn ploeg in deze tijd voor een achterstand.

De nummer 9 van IJVC was vandaag Roelof de Vries en niet de geschorste de Boer. En het was de spits die de ban brak met een schitterende goal, en dus de 1-0.

Maar voor de thuisploeg was dat nog niet genoeg. Aanvoerder Elmar Meijer maakte zijn 98e competitiegoal en daarmee de 2-0. Echter gebeurd het vaak dat een voorsprong niet behouden kan worden voor een langere tijd, zo ook nu weer niet. Gert-Jan Hulsman maakte de aansluitingstreffer voor rust.

Na rust legde IJVC een prima partij op de mat. En dit resulteerde in twee knappe goals. De eerste kwam van de voet van Soenveld die de bal aangespeeld kreeg van Meijer die het duel aanging en won. Bij de 4-1 was het Soenveld die op de achterlijn zijn man omspeelde en de bal voortrok. Middenvelder van Schepen schoot de bal knap binnen.

De laatste periode van de wedstrijd kwamen de Kypmantsjes niet meer in gevaar. Duels werden gewonnen en de beleving spatte ervan af. MoM was voor Roelof de Vries die onverzettelijk speelde en niet verzaakte.

De eerste officiële overwinning zit in de pocket van trainer van der Werf. Volgende week komt Wolvega (9 uit 4) op bezoek in IJlst.

 

Karakteristieken 1-0 R. de Vries, 2-0 Meijer, 2-1 Hulsman, 3-1 Soenveld, 4-1 van Schepen Scheidsrechter: A. Hogenkamp Toeschouwers: 65 Kaarten: geen

 

Opstelling

Douna; Broekhuis, Jansen, Osinga, J. de Vries; Meijer, Gerbrandy (Boorsma), Dijkstra, van Schepen; R. de Vries, Soenveld

Niet gebruikte wissels: Saleh, Hogeling
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57