IJVC komt tekort tegen VHK

IJLST – Dinsdagavond om half 8 was de aftrap van de tweede bekerwedstrijd tussen IJVC en VHK uit Sint Jansklooster. De bezoekers spelen net als vorig seizoen in de tweede klassen en wisten afgelopen zaterdag nipt te winnen van QVC met 3-2.

De jonge ploeg van trainer van Leeuwen kwam waarschijnlijk niet met de gedachte naar IJlst dat het een moeilijke avond zou worden. De uitslag tegen Bant (4-2 verlies) en het verschil van twee klassen zou ervoor moeten zorgen dat de ploeg ruim voor het einde van de wedstrijd beslist zou moeten hebben. Het werd een heel ander scenario.

Net als afgelopen zaterdag kwam IJVC op voorsprong en wederom was het Rens Soenveld die de score opende. Nu deed hij dit op aangeven van middenvelder van Schepenen een minuut eerder dan tegen Bant. Dit was eigenlijk tegen de verhoudingen in, want VHK stond positioneel beter dan de spelers van IJVC. Het duurde uiteindelijk wel tot de 23e minuut voordat de gelijkmaker viel. Spits Berry Heetebrij troefde Osinga simpel af en schiet de 1-1 tegen de touwen. Nog geen twee minuten later is het wederom Heetebrij die scoort, hij staat vogelvrij in de zestien en wordt door een medespeler gevonden.

Iets na het half uur had Soenveld de gelijkmaker op de schoen, maar in een 1-op-1 duel met de keeper tikte hij hem naast. Hij werd aangespeeld middels een sublieme steekbal van Dijkstra, die de laatste weken in een goede vorm steekt. VHK wist de marge op twee doelpunten te brengen toen een speler achter een diepe bal aanging en de uitkomende Douna omspeelde, bijna vanaf de achterlijn tikte hij hem knap binnen.

In de rust was het laatste man Bergstra die in de kleedkamer achterbleef, zijn vervanger was Broekhuis. Zoethout zakte hierdoor een linie naar achteren. Koud uit de kleedkamers was het wederom Heetebrij die het net te vinden wist, hiermee complementeerde hij dus zijn hattrick (1-4).

De ingevallen speler van VHK (nr 12) stond koud in het veld toen hij een bal vanaf de rechterkant achter Douna kopte en de stand al op 1-5 wist te brengen. Maar gelukkig voor het thuispubliek rechtte IJVC de rug en scoorde het enkele fantastische doelpunten. Eerst maakte Meijer een bal van Jagroep af en dus 2-5. Maar de tweede goal die Meijer maakte, zo zal hij ze niet snel meer maken, was er een van grote schoonheid. Hij legde de bal van rand zestien met een subtiele stift over de jeugdige doelman Driesen (18) heen.

Het antwoord kwam weer van de ploeg uit Sint Jansklooster door de 3-6 te maken, en daarna was het woord weer aan de ‘Kypmantsjes’ eerst was het Saleh die zijn eerste officiele doelpunt voor IJVC maakte op aangeven van Meijer 4-6. En het publiek dat tot aan het einde toe was gebleven werd nog verblijd met een fantastisch doelpunt van Dijkstra; hij aaide de bal vanaf een meter of twintig over de uitkomende Driesen heen. Zo kwam de stand op 5-6 en was de amusementswaarde van deze wedstrijd zeer hoog.

Tegen een tweedeklasser zo terugkomen is een puike prestatie, en langzaam aan wordt de hand van trainer van der Werf zichtbaar. Het is dan ook afwachten of de ploeg er 7 september er klaar voor is als de competitie begint. Zaterdag wacht eerst QVC nog in de laatste (thuis) bekerwerdstrijd.

KARAKTERISTIEKEN
IJVC – sv VHK (1-3) 5-6
10′ Soenveld 1-0, 23′ B. Heetebrij 1-1, 25′ B. Heetebrij 1-2, 36′ vhk 1-3, 49′ B. Heetebrij 1-4, 57′ vhk 1-5, 61′ Meijer 2-5, 72′ Meijer 3-5, 80′ vhk 3-6, 84′ Saleh 4-6, 86′ Dijkstra 5-6
Scheidsrechter: K.E. Hofstede
Toeschouwers: 65
Kaarten: geen

Opstelling IJVC

Douna; Jellema, Bergstra (45′ Broekhuis), Osinga, Fijlstra; van Schepen (75′ Hogeling), Zoethout, Dijkstra, Jagroep; Soenveld (75′ Saleh), Meijer

 Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57