Verslag penaltybokaal 2014

Voor de foto's klik HIER

Tom Pronk wederom winnaar penaltybokaal

Onder prachtige omstandigheden heeft Tom Pronk vrijdagavond 30 mei laten zien dat zijn overwinning van vorig jaar van de IJVC-penaltybokaal voor jeugdspelers geen toeval was. Op overtuigende wijze wist hij in de finaleserie alle vijf strafschoppen binnen te schieten, mede-finalist Reinder Reitsma, die op twee bleef steken, achter zich latend.

Veertien spelers van de vertegenwoordigende jeugdelftallen van vv IJVC deden een gooi naar de felbegeerde penaltybokaal, aangevuld met Tom Pronk als titelverdediger van vorig jaar. Eerste doelmannen Jacob de Vries (Harkemase Boys, volgend seizoen Flevo Boys) en Marten Douna (IJVC) kregen onder wakend oog van scheidsrechter Johan Boorsma geen enkele kans rustig in het toernooi te groeien. De F’s (vanaf 7 meter), E’s (vanaf 9 meter) en D’s t/m A’s (vanaf 11 meter) wisten in de eerste serie van 5 strafschoppen niet minder dan 43 van de 60 raak te schieten. Het resulteerde hoe dan ook in de eerste zes afvallers voor de tweede ronde, die met negen spelers werd afgewerkt en waarin de sterk gestarte Reinder Reitsma als enige wederom alle 5 strafschoppen wist te verzilveren. Samen met Jente Stienstra wist hij zich direct te plaatsen voor de derde ronde. Het resulteerde daarnaast in twee directe afvallers (Roelof Nooitgedagt en Sjoerd Nooitgedagt) en vijf spelers die na beraad door de driekoppige jury in een tussenronde van drie strafschoppen de laatste strohalm konden pakken. Onder hen, enigszins verrassend, winnaar van vorig jaar Tom Pronk die in de tweede ronde op drie treffers was blijven steken. Hij bleef in de tussenronde met twee uit drie benutte strafschoppen echter Jelke Bootsma en de drie F-spelers Kevin de Witte, Klaas Sikma en Patrick Schippers de baas en mocht derhalve met Jente Stienstra en Reinder Reitsma strijden voor een finaleplaats.

De spanning onder de overgebleven drie spelers steeg, de scherpte nam hier en daar wat af en de keepers kwamen op stoom: van de 15 strafschoppen troffen de drie overgebleven spelers ‘slechts’ 8 keer het doel. Voor Jente Stienstra, tot dan beheerst, rustig en koelbloedig, betekende zijn enige benutte strafschop in deze ronde het einde van het toernooi, Reinder Reitsma (3 treffers) en Tom Pronk (4 treffers) voor zich duldend. De twee laatstgenoemden mochten in de allesbeslissende finale laten zien wie deze jaargang met de wisselbeker naar huis mocht. Helaas voor Reinder Reitsma wist hij het hoge niveau van de eerste twee rondes (waarin hij alle 10 strafschoppen benutte) niet vast te houden, hij bleef steken op twee treffers in de finale. Tom Pronk daarentegen liet overduidelijk zien wie van de jeugd van IJVC ‘de baas’ van de strafschoppen is: alle vijf penalty’s troffen doel, veelal snoeihard, strak en laag in (voor de keeper) de rechteronderhoek, de doelmannen volstrekt kansloos latend. Hij kroonde zich daarmee voor de tweede maal in successie winnaar van de penaltybokaal. Ook overall bleek Tom Pronk de winnaar: exclusief de tussenronde trof hij 16 maal doel, tegen 15 voor Reinder Reitsma.

Een overzicht van alle deelnemers:

Spelers:
Roelof Nooitgedagt (A1)
Tom Pronk (A1, titelverdediger)
Sjoerd Nooitgedagt (B1)
Reinder Reitsma (B2)
Sieger Zijlstra (C1)
Jente Stienstra (C2)
Jelke Bootsma (D1)
Kes vd Werfhorst (D2)
Renzo Jellema (D3)
Joel de Groot (E1)
Sven Haringa (E2)
Kevin de Witte (F1)
Klaas Sikma (F2)
Karzan Saleh (F3)
Patrick Schippers (F4)

Doelmannen:
Jacob de Vries (Harkemase Boys / Flevo Boys)
Marten Douna (vv IJVC)

Scheidsrechter:
Johan Boorsma

Jury:
Wim Zwerver
Marco Nooitgedagt
Peter Hoekstra
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57