IJVC B1 overtuigende winnaar Wymbrits zaalvoetbaltoernooi!

Als het zo eind december is weet je als jeugdspeler van IJVC dat het jaarlijkse Wymbritstoernooi  in de zaal weer voor de deur staat. En al werd dat misschien vooraf niet hardop gezegd door de spelers van IJVC B1, duidelijk was wel dat alles minder dan de 1e plaats als een groot verlies zou worden gevoeld. In de poulefase op maandag 22 december was al gauw duidelijk dat IJVC B1 de torenhoge favoriet voor de eindzege was. Woudsend B1(9-0, 7-0) en TOP ’63 B2(3-0, 5-1) werden met speels gemak opzij gezet en zo werd dus de halve finale bereikt.

 

Dinsdag 23 december was het dus D-day voor de mannen van B1. Nadat Jelle de Graaf en Erik Schot eerst IJVC A2 nog even naar de 2e plaats hadden geholpen moest er door B1 worden aangetreden tegen TOP ’63 B1. Een nerveus begin van IJVC deden de talrijk aanwezige fans misschien even twijfelen aan de goede afloop maar nadat Jelle de Graaf de ban had gebroken met het eerste doelpunt vielen de doelpunten weer als rijpe appelen van de boom en met 6-0 werd TOP ’63 B1 naar de strijd om de 3e en 4e plaats verwezen.

 

In de finale moest vervolgens worden aangetreden tegen Oudega/HJSC/Heeg B1. Als er bij de spelers sprake was van zenuwen dan wist men die goed te verbergen want binnen 20 seconden mocht O.H.H. B1 voor de 2e keer aftrappen na een doelpunt van Erik Schot. Dat was de opmaat voor een eenzijdige finale want IJVC B1 was ook voor deze tegenstander veel te sterk. Na een minuut of 6 stond het al 4-0 door nogmaals Erik Schot en twee doelpunten van Jelle de Graaf. Door doelpunten van Reinder Reitsma en Dennis Smit werd de eindstand op 6-0 bepaald.

 

IJVC B1 bestond uit doelman Jarno Hoekstra, Jelmer de Boer(1 goal), Mathijs Boersma(1 goal), Erik Schot(5 goals), Pieter Kor Spoelstra(4 goals), Jurjen Jagersma(3 goals), Dennis Smit(3 goals), Reinder Reitsma(4 goals) en Jelle de Graaf(14 goals). Woudsend B1 was zo vriendelijk om voor ons te scoren in de 1e poulewedstrijd zodat we na 6 wedstrijden 36 doelpunten voor hadden en slechts 1 tegen.

 

Een trotse coach, Rients Waltje
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57