Debutant Feenstra bezorgt IJVC verdiend punt

 

Gerrit-Jan Feenstra mocht zaterdagmiddag debuteren in het Eerste van IJVC. Hij luisterde dat debuut op met een grandioos doelpunt. Een doelpunt wat de Kypmantsjes een punt bezorgde tegen VENO uit Vollenhove: 1-1.

De eerste minuten van de wedstrijd waren voor IJVC dat veel feller startte dan de bezoekers uit de polder. Dat leverde eenschot op vanRens Soenveld, maar dat was niet meer dan een opwarmertje omdat hij in het vangnet verdween. Daarna kabbelde de wedstrijd voort zonder veel kansen. Dat was de verdienste van IJVC want dat zette de bezoekers volledig vast, wat resulteerde in breiwerk achterin bij VENO. Als IJVC de bal had kwam het er razendsnel uit, wat op slag van rust nog een goede mogelijkheid voor Jelle Jagersma opleverde, maar die wist de moeilijke volley niet te bekronen met een goal, de bal scheerde namelijk over de deklat.

 

De tweede helft begint lastig voor IJVC, omdat ze niet onder de druk van VENO vandaan geraken. Dat wordt tien minuten na rust ook duidelijk op het scorebord. De snelle linkervleugelaanvaller ontsnapt aan de aandacht van de IJlster verdediging en nadat hij de bal ontvangt via een pass van achteruit neemt hij de bal vakkundig aan en schuift hem onder de uitkomende Pieter Nijdam door. Daarna  komt IJVC weer wat aan voetballen toe. Er word een aanval opgezet door de verdediging van IJVC waarna de bal via Soenveld bij de debuterende Feenstra komt die de bal in een keer met binnenkant voet in de goal schiet vanaf zo’n tien meter van punt zestien. De doelman van VENO is volledig overrompeld en kan de bal niet keren omdat hij te ver voor zijn doel geposteerd staat. Daarna wordt het nog spannend voor de Kypmantsjes omdat VENO aanval na aanval opzet en zelfs een penalty claimt omdat Nijdam een aanvaller onderuit zou hebben getikt maar daar was absoluut geen sprake van. 
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57