Saaie derby blijft onbeslist tussen streekrivalen

IJVC is er niet in geslaagd de derby in en tegen Oudega te winnen. In een duel waarin Oudega inzakte en IJVC het spel moest maken werd het een bloedeloos gelijkspel: 1-1.

 

De wedstrijd was eigenlijk het aanzien niet waard omdat Oudega duidelijk niet het veld was opgestapt met de intentie om IJVC onder druk te zetten en kansen te creëren, integendeel. Oudega zakte diep weg in de eigen zestien en dat resulteerde nauwelijks in kansen voor de Kypmantsjes. Een enkele keer kwamen de IJlsters door de oranje-witte muur wat in de eerste helft een afgekeurd doelpunt opleverde. Dat doelpunt werd afgekeurd door de arbiter van dienst omdat tijdens de inzet van Rens Soenveld de voet boven die knie van de doelman kwam in de vijf meter en dus een vermeende overtreding. Oudega speelde op de counter en dat resulteerde twee keer in een penalty na een keer balverlies op het middenveld. Pieter Nijdam pakte de eerste strafschop heel netjes, maar de tweede strafschop die een kleine tien minuten later werd toegekend, was hem te machtig. 

 

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. IJVC drong wel aa

n maar het kreeg geen kansen en Oudega beperkte haar spel tot verdedigen, iets wat ze zeer verdiensteli

jk af ging. Het kwam er zelfs niet meer uit met counters. Naarmate de tweede helft vorderde nam ook de spanning toe bij de staf van IJVC. Er moest wat gebeuren en daarom greep Gosse Reitsma in met twee wissels, waaronder de wissel van Patrick Jagroep die het veld moest verlaten voor Reinder Reitsma. Die wissel bleek een gouden zet want vlak voor tijd kreeg IJVC een vrije trap op de middellijn, die werd door Age Osinga de zestien in geslingerd waar Reitsma het eindstation was die de bal het doel in werkte en de 1-1 eindstand op het bord zette.
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57