IJVC speelt gelijk tegen gelukkig Woudsend

IJVC heeft het niet voor elkaar gekregen om thuis te winnen van Woudsend. In een wedstrijd die het aanzien niet waard was speelden de Kypmantsjes met 2-2 gelijk.

 

Gosse Reitsma omschreef deze wedstrijd als een ‘fantastische derby’, maar dat leek slechts op papier het geval want op het veld was dat niet te zien. Van beide kanten was het veldspel niet al te best, wat resulteerde in een eerste helft met bar weinig kansen. Toch kwam IJVC op voorsprong door een oude bekende: Rutger Toornstra tikte uit een corner de 1-0 binnen, een schaars hoogtepunt.

 

In de tweede helft werd de stand al gauw gelijk getrokken. Een individuele fout zorgde ervoor dat de linkervleugelaanvaller vrij spel had en zo de 1-1 kon binnentikken. Ook de tweede helft werden de bezoekers niet erg verwend. Het was bij tijd en wijle interessanter om de reclameborden aan de zijkant te bekijken, dan om de 22 veldspelers te zien ploeteren met de bal. Het kwam dan ook uit het niets dat de 1-2 viel, en ook dat waren een individuele fouten. Pieter Nijdam werd in zijn strafschopgebied beroerd aangespeeld terwijl hij onder druk werd gezet door twee spelers die hem de bal afsnoepten en zo voor leeg goal de voorsprong voor de bezoekers wisten te realiseren. IJVC leek af te stevenen op een verliesbeurt, waar het niet dat Rens Soenveld de bal had, de een-twee aanging met de mee opgekomen Jordin Broekhuis en de bal in de verre hoek schoof.
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57