Counters doen sterk spelend IJVC de das om

IJVC heeft zaterdag de eerste kans op het halen van de doelstelling verspeeld. Thuis werd met 3-1 van SVBS’77 verloren, iets wat sterk tegen de verhouding in was, omdat IJVC het betere spel liet zien.

 

Al vroeg in de eerste helft was het IJVC dat de lakens uit deelde en SVBS onder druk zette. Dat leverde geen grote kansen op maar het liet wel zien dat de IJlsters met het mes tussen de tanden de wedstrijd in gingen. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen er wel wat kansjes, al waren dat geen grote kansen. Zoals gezegd was IJVC de baas op eigen veld, al kwam het wel op achterstand door de topschutter van de bezoekers uit Belt-Schutsloot, Jeffrey van der Belt. 

 

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. IJVC had de bal en SVBS loerde op de counter. De Kypmantsjes speelden goed, alleen ontbrak het aan kansen. Intussen was SVBS succesvol in de counter. Een foutje op het middenveld werd genadeloos afgestraft door de voorhoede van de bezoekers. Door de 0-2 werd Gosse Reitsma gedwongen aanvallender te voetballen, wat ook een goal opleverde. De goal werd niet gemaakt door een aanvaller van IJVC, maar kwam van de voet van een verdediger van SVBS, die schoot de bal in eigen doel. De spanning nam toe maar SVBS nam die spanning vrij vlot weg door met weer een counter voor de 1-3 te zorgen.
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57