Droogte en sportvelden

Bij deze willen we jullie graag informeren over het volgende.

 

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft besloten dat er tot 1 september geen oefenwedstrijden gespeeld mogen worden op de natuurgrasvelden binnen onze gemeente. Uitgezonderd hiervan zijn de kunstgrasvelden.

Om speelschade en blessures te voorkomen raden we u eveneens aan om tot 27 augustus niet te trainen op natuurgrasvelden. Het is aan u zelf om hierin een afweging te maken. Het spreekt voor zich dat de doelgebieden en de pas ingezaaide delen niet gebruikt kunnen worden.

 

Ondanks de inzet van beregening door de clubs en de gemeente, heeft de langdurige droogte van de afgelopen weken ertoe geleid dat de doelgebieden en de doorgezaaide stukken in de velden onvoldoende zijn aangeslagen. Ook zijn diverse velden te hard en droog met open plekken. We hopen dat een periode met regen hierin verandering kan brengen. De velden kunnen nu echter het best zo veel mogelijk met rust gelaten worden, zodat de grasmat gedurende de het komende seizoen goed bespeelbaar wordt of blijft.

 

 
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57