“Kypmantjes” boeken eerste overwinning

IJlst – IJVC heeft haar eerste 3 punten te pakken. In de thuiswedstrijd tegen Steenwijker boys, boekten de IJlsters een 6-1 overwinning. Zo klimt IJVC op de ranglijst en komt de top van de competitie weer in zicht.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd wist men niet wat het kon verwachten van de ploeg die vorig seizoen nog in de 3e reserve klasse acteerde. Er werden spelers van buitenaf gehaald en zo werd Olde Veste 3 omgetoverd naar Steenwijker Boys zaterdag 1. De voorbereiding van de gasten was in ieder geval nog niet wat we normaal zien in deze klasse. Rond 20 over 2 kwamen de eerste spelers pas het veld op en zo leek het meer op een vriendenteam wat een balletje kwam trappen.

 

IJVC maakte daar dankbaar gebruikt van, want vanaf minuut één werden de gasten al vastgezet. Het leek ook al vrij vroeg op voorsprong te komen, maar de goal van Kramer werd afgekeurd wegens buitenspel. Vreemd, want de assistent gaf aan dat het juist géén buitenspel was. Niet veel later kan Reitsma niet genoeg kracht zetten achter een kopbal, zodat deze nog voor de lijn kan worden weggehaald. Na 20 minuten later is dan wel raak, als laatste man Dijkstra de bal tussendoor steekt naar Reitsma. Met links weet hij de keeper te passeren en zo is de verdiende voorsprong daar. Niet veel later wordt Soenveld diep gestuurd. Deze behoudt het overzicht en met enige geluk is het Reitsma die de 2-0 binnen frommelt. De gasten weten niet waar ze het moeten zoeken en mogen van geluk spreken dat IJVC pas in de 40e minuut de derde maakt. Na een één-tweetje met Soenveld is het Goeman die dan eindelijk zijn eerste van de competitie maakt en zo de score op 3-0 brengt. Vlak daarvoor had Soenveld al moeten scoren en ook Hogeling was ongelukkig in de afwerking. De gasten weten hier niks tegenover te zetten en gaan we rusten met 3-0.

 

In de tweede helft begint IJVC slap en ongeconcentreerd en is Steenwijker boys duidelijk beter bij de les. Na dom balverlies op het middenveld is Toonstra genoodzaakt om een overtreding te maken. De vrije trap die daar op volgt lijkt houdbaar, maar toch vliegt de bal over Nooitgedagt heen de goal in, 3-1. De “Kypmantjes” richten zich hierna weer op en nemen langzaam het initiaf weer in handen. Hoewel het eventjes duurt voordat er weer echt een grote kans wordt gecreëerd, is de eerste de beste ook gelijk raak. Uit een ingooi wordt Reitsma bereikt. Die legt de bal panklaar voor Soenveld die de 4-1 binnen schiet. Vlak hierna verlaat Toonstra het veld voor J.Osinga. Het verzet van de gasten lijkt gebroken en om alle onzekerheid een einde te maken gaat IJVC opzoek naar de 5e. Na een aanval over meerdere schijven geeft Goeman een bal op maat voor de diepgaande Soenveld. Die omspeelt de keeper en tikt zijn tweede van de middag binnen, 5-1. Een heerlijk teamdoelpunt en de wedstrijd zit op slot. Teken voor Reitsma om de twee hardlopers, Hottinga en Goeman, te laten vervangen voor Smit en Zijlstra. IJVC neemt hierna gas terug en speelt de wedstrijd vakkundig uit. De Boer heeft er nog wel zin in en weet spits Schokker van de Boys nog even gevoelig door de benen tikken. Zelfs de bank van de gasten kunnen dit toch enigszins “waarderen”. Zo vlak voor tijd zet IJVC nog één keer aan en krijgt Zijlstra de bal op een presenteerblaadje van Soenveld en zo weet Zijlstra die tegen Bakhuizen zijn officiële debuut maakte, zijn eerste officiële treffer in dienst van IJVC te maken. Na 90 minuten voetballen vindt scheidsrechter Bootsma het niet nodig om nog extra tijd bij te trekken en zijn eerste drie punten een feit.

 

Een verdiende overwinning voor de “Kypmantjes”, dat eindelijk zichzelf beloonde voor het goede spel. Echter, één zwaluw maakt nog geen zomer en dat zal Reitsma deze week dan ook duidelijk moeten maken. Aankomende zaterdag staat de lastige uitwedstrijd in Espel op het programma en wil IJVC de aansluiting behouden, zal het ook daar de winst moeten worden behaald.

 

Karakteristieken:

 

IJVC 1 – Steenwijker Boys za1 6-1 (3-0)

 

’20 Reitsma 1-0, ’26 Reitsma 2-0, ’40 Goeman 3-0, ’55 Esselink 3-1, ’65 Soenveld 4-1, ’72 Soenveld 5-1, ’88 Zijlstra 6-1.

 

Gele kaarten: Geen. 

 

Opstelling:

 

Nooitgedagt, Hottinga (’74 Smit), de Boer, Dijkstra, Toonstra (’66 J. Osinga), Hogeling, Kramer, Goeman (’74 Zijlstra), Reitsma, de Boer, Soenveld©.




Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57