IJVC thuis onderuit tegen Woudsend

IJlst – IJVC heeft wederom een nederlaag moeten slikken. In de derby thuis tegen Woudsend verloor het kansloos, waardoor Woudsend op slechts één punt komt te staan. Door verschillende uitslagen is het verschil tussen de nummer 1 en numer 9 slechts 3 punten.

De waslijst van afwezigen was zaterdag te groot voor woorden. 11 spelers van de 21 waren om verschillende redenen er niet bij en zodoende  zaten Rick Koopman, Riemer de Boer, Sieger Zijlstra en Brian Bruggenkamp (allen niet ouder dan 18) bij de selectie. De laatst genoemde maakte zijn basisdebuut in de hoofdmacht. Verder waren het enigszins de bekende namen, maar op het veld was daar weinig van te merken. Het was heel pover aan beide kanten en dat kwam voornamelijk door de thuisclub. IJVC wist de bal niet 3x naar de juiste kleur te spelen en Woudsend hield het heel  simpel: Alle ballen lang en dan maar voor de 2e bal knokken. IJVC had licht het overwicht maar wist aanvallend te weinig te brengen. Toch zien we één grote kans na een dik half uur spelen. Soenveld legt de bal uit een scrimmage panklaar voor Bergstra, die zijn schot door keeper de Vries ziet gekeerd worden. Niet veel later gaat Smit lelijk in de fout, door op eigen helft te veel risico te nemen. Hier profiteert Woudsend dankbaar van want via de Wietse de Vries komt de bal uiteindelijk bij Rijpkema, die wel raad weet met dit buitenkansje, 0-1. Domper voor IJVC zo vlak voor rust en uiteraard een opsteker voor de gasten.

In de rust wordt hier en daar wat besproken en worden Hottinga en Smit vervangen door Zijlstra en de Boer.

In de 2e helft zien we een iets gretiger IJVC de de aanval probeert te zoeken. De “Kypmantjes” komen maar niet in hun spel en achterin houdt Woudsend het potdicht. Een paar kleine mogelijkheden komen dan voort uit een schot van de 2e lijn of een standaardsitutatie. Dit is echter te weinig om Woudsend in verlegenheid te brengen. Woudsend hoeft niet en blijft alles maar diep gooien. Uiteindelijk wordt ingegrepen door Reitsma en komt Koopman Baudet vervangen voor meer drang naar voren. Koopman maakt zijn debuut en zo staat er een piepjong elftal in het veld. IJVC speelt nu alles of niet en geeft veel ruimte weg achterin. Dit levert dan ook de 2-0 op, als een diepe bal uiteindelijk bij Lacriox terecht. Die neemt de bal in één keer op de pantoffel en laat Nooitgedagt kansloos, 2-0. Het geloof is er nu wel uit bij IJVC en ontsnapt het in de slotminuten nog aan de grotere nederlaag. Wel had Reitsma nog de aansluitingstrefer moeten maken, maar het was ook zijn wedstrijd niet.  Niet veel later fluit de scheidsrechter af en is de derde nederlaag van het prille seizoen een feit.

IJVC was vandaag niet bij machte om het Woudsend moeilijk te maken. De gasten speelden solide, sterk in de duels en bovendien een stuk volwassener. Complimenten zijn er wel voor de spelers van het derde, die het niveau omhoog brachten. Door deze nederlaag zakte IJVC weer wat plaatsen op de ranglijst en zal het zich de volgende wedstrijd moeten herpakken. Dan speelt het thuis tegen SVBS’77 en om wederom niet verder achterop te raken, zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

 

Karakteristieken:

 

IJVC - Woudsend 0-2 (0-1)

’40 Rijpkema 0-1,’76 Lacroix 0-2.  

Gele kaarten: Nagelhout, Hiemstra (Woudsend)

 

Opstelling:

 

Nooitgedagt, Baudet (’70 Koopman), J. de Boer, Bruggenkamp, Hottinga (’45 R. De Boer), Hogeling, Kramer, Smit (’45 Zijlstra), Reitsma, Bergstra, Soenveld©.
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Yldau

logo kleur Yldau

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57