memorabele zege op SVBS'77

Comeback zorgt voor memorabele zege tegen SVBS’77

IJlst – Rond de 70e minuut leek IJVC wederom thuis te verliezen. Door twee dode spelmomenten waren de gasten inmiddels op 0-2 gekomen. De thuisploeg leek verslagen, tot een heerlijke voorzet van de sterk ingevallen Koopman door Bouwe de Boer werd binnen gekopt. Het bleek een begin van een knotsgekke, maar heerlijke slotfase van deze wedstrijd.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Dijkstra in het zonnetje gezet. De inmiddels 27-jarige linkspoot stond om het punt om zijn 200ste wedstrijd in competitieverband te beginnnen. Na een kleine fotoshoot kon dan eindelijk de wedstrijd beginnen. Zowel IJVC als SVBS’77 hadden zowel goede, als mindere goede uitslagen neergezet en dus was het vooral aftasten in het begin. IJVC had wel meer de bal maar tot grote kansen kwam eigenlijk niet, slechts een afstandschotje van Soenveld kon simpel worden gekeerd. Zo nu dan kwam er een lange bal over de verdediging van IJVC, maar echt gevaarlijk werden de gasten niet. IJVC werd vooral gevaarlijk via de linkerkant, maar twee keer beloond Soenveld zijn acties niet. Toch werd een soms goed combineert, maar vaak ontbrak het aan de beslissende pass. Zo ook vlak voor het rustsignaal, als een bal op Baudet net de zacht is zodat de keeper er nog tussen kwam. Een lelijke botsing was het gevolg, maar gelukkig konden beide spelers het minimaal tot de rust volhouden.

Na rust bljven de kansen schaars. IJVC wil wel maar blijft toch te slordig om echt een goede kans af te dwingen. Dan blijft het oppassen aan de andere kant, want sommige spelers van SVBS’77 kunnen zeker een balletje trappen en het werd soms gevaarlijk voor de goal van Nooitgedagt. Rond de 55e minuut is er dan uit het niets voorzet vanaf rechts. Die wordt niet goed verwerkt en uiteindelijk werkt Toonstra zijn man vlak voor de 16e naar de grond. De toegekende vrije trapwordt laag en hard ingeschoten en het schot blijkt te machtig voor Nooitgedagt, 0-1. Niet veel later is het wederom een vrije trap. Dit keer wordt het leder goed voorgeslingerd en bij de 2e paal is het Stam die de zorgen vergroot voor trainer Reitsma, 0-2. Er wordt nu ingegrepen en zowel Toonstra als Reitsma worden naar de kant gehaald. Met Bruggenkamp en Koopman als hun vervangens wordt er weer gevoetbald en geeft IJVC gas. Koopman komt vanaf links en heeft in de 71e minuut een voorzet in huis die op waarde wordt geschat door Bouwe de Boer. Met zijn hoofd knikt hij IJVC weer terug in de wedstrijd, 1-2. Niet veel later breekt Soenveld door aan de rechterkant. Zijn voorzet lijkt via via over de achterlijn te rollen, maar met een uiterste inspanning weet Bouwe de Boer toch nog de bal in het netje te krijgen, 2-2. Het geloof van de thuisclub is terug en zowel in als buiten het veld binnen de gasten zich te richten op de scheidsrechter. Dit ten voordelen van IJVC, die makkelijker gaat voetballen. In de 87e minuut krijgt IJVC een vrije trap randje “16”. In eerste instantie lijkt Dijkstra de vrije trap te nemen, maar de Boer eist hem toch op. De bal draait richting de verre hoek en is de keeper van SVBS’77 te machtig, 3-2. Grote vreugde bij de thuisclub, maar er zijn nog enkele minuten op de klok. De frustatie is zichtbaar aan de kant van SVBS’77 en dit wordt geuit in de 89e minuut, als Soenveld vol van achteren wordt nagetrapt.  Donkerrood zou je zeggen, maar in plaats daarvan mag de speler blijven staan en krijgt Dijkstra geel tijdens het opstootje na deze onbegrijpelijk actie. Meer onbegrijpelijk is natuurlijk zo’n iemand mag blijven staan, al was wel duidelijk dat de leidsman zijn beste dag niet had. SVBS’77 gooit nu alles op alles en geeft veel ruimte weg achterin. In de dying seconds maakt Soenveld hier gebruikt van door na een diepe bal van Dijkstra kalm te blijven en gooit hiermee de wedstrijd op slot, 4-2. Dit is tevens de laatste actie van de wedstrijd en dus kan IJVC weer omhoog kijken in deze rare, maar toch vermakelijke 5e klasse.

Een memorabele wedstrijd werd het. Naast dat Dijkstra zijn 200ste duel dus speelde, was de 39-jarige de Boer zeer belangrijk met een hattrick. Reinold Nooitgedagt maakte in alle hectiek nog zijn debuut in de hoofdmacht en wist Soenveld dan eindelijk zijn 100ste competitiegoal te maken. Het belangrijkste waren natuurlijk de 3 punten en hierdoor weet IJVC zich weer te mengen bovenin. Om dit zo te houden, zullen de “Kypmantsjes” volgende week in Oosterzee dezelfde karakter moet tonen tegen EBC.

Karakteristieken:

 

IJVC – SVBS’77 4-2 (0-0)

’55 de Jonge 0-1, ’65 Stam 0-2, ’71 de Boer 1-2, ’77 de Boer 2-2, ’87 de Boer 3-2, ‘90+2 Soenveld 4-2. 

Gele kaarten: Dijkstra (IJVC)

 

Opstelling:

 

Nooitgedagt, Hogeling,  J. de Boer, Dijkstra, Toonstra (’66 Bruggenkamp), Baudet, Kramer, Smit (‘75 R. Nooitgedagt), Reitsma (’66 Koopman), B. de Boer, Soenveld©.
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Yldau

logo kleur Yldau

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57