Uitslagen beker 5A

Komend weekend start het seizoen 2019/2020 in de 5e klasse voor IJVC. Hopelijk verloopt dit beter dan afgelopen seizoen toen de IJlsters uiteindelijk geen nacompetitie in de wacht wisten te slepen. De voorbereiding is voorbij met vier oefenwedstrijden en drie bekerwedstrijden. De laatste tegen HJSC werd met 1-5 gewonnen, en zo kan het seizoen positief beginnen. De groenhemden werden afgelopen seizoen kampioen in 5A en mogen het nu dus in de 4e klasse proberen. Tegen 3e klasser SWZ stond het lang 2-2 (alle goals IJVC'ers) maar beslechtte Jesse Lee Staalsmid het pleit door twee keer te scoren. De 5-2 was ietwat geflatteerd maar biedt hoop in 5A. De wedstrijd tegen een zwaar verstrerkt ONS Sneek 2 ging met 0-6 verloren, al stond het lang 0-2. Met spelers in de basis die afgelopen nog in de 1e of 2e klasse speelden, of in de 3de divisie bij het eerste, was dit verlies geen schande.

Hoe deden de overige vijfde klassers het in de beker.

Bakhuizen verloor alle wedstrijden en dus ook die tegen een andere 5e klasser Arum (1-3). Daarnaast waren Oeverzwaluwen (0-6) en QVC (5-2) veel te sterk voor de RKVV.

Met drie punten uit drie wedstrijden is ook Boornbergum '80 klaar in de beker. De eerste wedstrijd tegen Drogeham werd nog in winst omgezet (1-4) de andere twee gingen verloren tegen Rottevalle (0-2) en Harkema Opeinde (0-3).

In twee wedstrijden kreeg EBC maar liefst 13 doelpunten te verwerken. CVVO (0-7) en NOK (6-0) lieten geen spaan heel van hun tegenstander. Maandag 16 september speelt het nog tegen Flevo Boys 2.

Wie ook de wedstrijd tegen een medeklasser wist te winnen was Ens. Zij gingen met de kleinst mogelijke overwinning naar huis in de wedstrijd tegen VVAK (0-1). De wedstrijden tegen VHK (1-4) en Willemsoord (5-1) gingn verloren.

Vorig jaar zat Blokzijl nog in onze competitie, dit seizoen speelt het in 5F. In de beker kwamen ze wel Espel tegen en zij gingen als winnaar van het veld (4-0). In de eerste wedstrijd speelde Espel tegen de nieuwe combinatie Creil-Bant en verloor (1-0). Ook Tonego (2-3) ging als winnaar van het veld.

Heerenveen boekte in de laatste wedstrijd een grote overwinning tegen Steenwijker Boys (1-7), maar dat was ook niet heel verrassend gezien de uitslagen van de ploeg uit Steenwijk (11-1 en 4-5 verlies). Tegen Waterpoort Boys (5-3) ging het met een niet al te grote nederlaag van het veld. Grote buurman op de zaterdag Heerenveense Boys speelde met Heerenveen en won riant (0-8).

Wie een redelijk goede bekercampagne had was Irnsum. Met vier punten uit drie wedstrijden gaat de ploeg niet naar de volgende ronde maar de resultaten bieden hoop. Winst op vijfde klasser WWS (1-3) een gelijkspel tegen Scharnegoutum (2-2) en nipte nederlaag tegen poulewinnaar Delstrahuizen (3-4).

De eerste tegenstander in de competitie is Nagele. Net als de overige ploegen wonnen ook zij van Oudehaske (0-1) maar verloren van Urk 2 (7-0). De wedstrijd tegen TOP '63 eindigde onbeslist (1-1).

Wie ook klaar is in de beker is de Sweach. Met twee punten uit drie wedstrijden kunnen de mannen uit Beetsterzwaag zich richten op de competitie. Poulewinnaar RWF zorgde voor de enige nederlaag (3-0), de overige wedstrijden eindigden gelijk tegen TFS (1-1) en Waskemeer (1-1).

Nieuwkomer op de zaterdag UDIROS zorgde voor genoeg spektakel in de beker. De ploeg scoorde zelf elf maal en kreeg er zestien om de oren. Met uitslagen tegen SVM (9-4), Sleat (3-5) en ODV (2-4 winst) hoefde de bezoeker zich niet te vervelen. De Maradonna van de Wâlden maakte er vier, Oebele Schokker is het nog niet verleerd.

Onze buren uit Woudsend kenden niet een hele goede voorbereiding. In de beker verloor het alle wedstrijden, juist tegen een andere vijfde klasser Mulier werd de grootste nederlaag genoteerd (1-5). De Wâlde (1-0) en Heeg (0-3) wonnen ook hun wedstrijd.
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Yldau

logo kleur Yldau

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57