Strijdvaardig IJVC pakt punt tegen Sneek Wit Zwart

IJVC is de tweede helft van de competitie goed gestart. Op het complex van Sneek Wit-Zwart werd het in een vermakelijk duel 3-3. Iets wat de coach van de Kypmantsjes, Gosse Reitsma, tot tevredenheid stemde: “ik wil de tweede seizoenshelft goed beginnen”.

In de eerste tien minuten was het IJVC dat de lakens uit deelde. Het zette SWZ onder druk wat ervoor zorgde dat zij niet aan voetballen toekwamen. Het veldoverwicht werd na zeven minuten ook op het scorebord zichtbaar. Mathijs Huizenga (ex-SWZ) schoot de bal met een dropkick in de kruising.

 

SWZ IJVC

Huizenga zet de Kypmantsjes fraai op voorsprong. (foto: Gerrit Rypma)

 

Het leek wel alsof de spelers van de Wit-Zwart combinatie door deze treffer werden wakker geschud, omdat het na een klein kwartier al weer gelijk stond. Daarna speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld en werd Sneek Wit-Zwart alleen maar gevaarlijk via een paar kansen van afstand. Na een interceptie van Jelle Jagersma en de daarop volgende solo stuurde Jeroen Dijkstra, Rens Soenveld richting de cornervlag waarna die de bal voortrok, Patrick Jagroep een overstapje deed en Jagersma afrondde. Een aanval uit het boekje, 2-1.

Sneek nam weer wat initiatief en IJVC zakte wat in. Het spel van de IJlsters was geen schim van het spel van het eerste kwartier en dat leverde een paar hachelijke momenten op voor de neus van  doelman Pieter Nijdam. Zo schoten de Snekers na een onvervalste scrimmage op de lat, waarna Jagroep een vervolg van de aanval voorkwam. Na wat afstandsschoten van IJVC was het weer de beurt aan Sneek Wit Zwart. Na een goeie voorzet kopten ze de terechte 2-2 binnen, maar de manier waarop prefereerde Reitsma allerminst. De doelpuntenmaker kon namelijk volledig vrij inkoppen. Na deze tegenslag kwam IJVC voor rust nog een paar keer goed weg, mede dankzij een paar fabelachtige reflexen van Nijdam.

 

 

In de tweede helft was het even vermakelijk als in het eerste bedrijf. Sneek schoot uit de startblokken met een een op een situatie, een strijd tussen de spits van SWZ en doelman Nijdam van IJVC, die onbeslist bleef doordat de aanvaller de bal op de paal trapte. Even later was het wel menens voor Nijdam en IJVC. Sneek kreeg een penalty toegekend, maar assistent scheidsrechter Waltje had de vlag terecht omhoog. Blijkbaar maalde de scheidsrechter daar niet om, de penalty was gegeven en mocht worden genomen. De bal was echter slecht ingeschoten waardoor Nijdam de bal makkelijk kon pakken. Bij een corner die verderop in het duel werd toegekend aan Sneek werd de doelman van de IJlsters van held naar schlemiel gedegradeerd omdat hij volledig mistastte bij een corner van Sneek, dat daarna simpel kon binnen tikken voor open goal. Even later was er weer een discussiemoment. IJVC scoorde, maar de goal werd onterecht geannuleerd wegens vermeend buitenspel. Wederom discutabel. Toen we het laatste kwartier naderden scoorde Huizenga zijn tweede treffer van het duel na een voorzet van Marco Fijlstra en werd de eindstand bepaald op 3-3.
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57