Hard werken loont voor IJVC in streekderby

Foto-album van deze wedstrijd > klik hier <

 

IJVC maakt een mooi begin van de tweede competitiehelft door. Na het gelijke spel van vorige week tegen Sneek Wit-Zwart, werd vandaag rivaal HJSC verslagen. In een boeiende derby werd het 2-0 voor de IJlsters.

 

IJVC begon niet geweldig maar het had de tegenstander wel onder druk. Na een overtreding van de bezoekers uit Hommerts op de rand van het zestien meter gebied, krulde aanvoerder Jeroen Dijkstra de bal fraai kruislings in de verre bovenhoek en zette de stand daarmee op 1-0. Daarna nam IJVC het initiatief en dat resulteerde in een legio kansen. Onder meer Rens Soenveld kreeg kansen, maar die faalde keer op keer. Toen IJVC een corner mocht nemen en Age Osinga de bal in het doel kopte, leek de stand op 2-0 te komen, maar de scheidsrechter van dienst keurde de goal af wegens een vermeende duwfout van Osinga. Daarna speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld, waar coach Gosse Reitsma in de rust zijn spelers op attendeert. “De tweede bal moet op het middenveld gewonnen worden”, luidt het devies. 

 

De Kypmantsjes lijken die mededeling goed in hun oren te hebben geknoopt, want wanneer een speler van IJVC de bal veroverde op het middenveld, werd het meteen gevaarlijk via de snelle Soenveld en de behendige Mathijs Huizenga. Echter was de assistent scheidsrechter niet scherp en werden de aanvallen keer op keer afgefloten vanwege buitenspel. Iets wat het vaak niet was. Als Soenveld eens ontkwam aan de verdedigers van HJSC, was de spits vaak ongelukkig in de afronding, net als in het eerste bedrijf. HJSC probeerde een doelpunt te forceren en gaven ruimte weg, waardoor IJVC zich met enige moeite naar de 2-0 counterden via Rens Soenveld, die dus toch nog het net wist te vinden. Zo zit IJVC dus in een positieve flow die ze de volgende week in Sloten graag vast willen houden!
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57