IJVC is omstandigheden de baas en wint in Blokzijl

IJVC is er in geslaagd een goed vervolg te geven aan de mooie overwinning in Ens van vorige week. In een lastige uitwedstrijd waarin de omstandigheden alles behalve geweldig waren wist de ploeg van Reitsma een 1-2 overwinning uit het vuur te slepen.

 

 Gosse Reitsma en Jari Osinga in extase na de 1-2.

In de eerste helft was het aftasten voor IJVC. Doordat er tien van de zeventien spelers die normaliter deel uit maken van de wedstrijdselectie afwezig waren, was Reitsma een aantal spelers nodig van het derde en de A1. Een van die spelers was Reinder Reitsma, die ook de eerste kans kreeg. Een voorzet vanaf rechts moest met het hoofd worden gepromoveerd tot doelpunt, maar de kopbal van de jongeling kwam niet uit de verf. Uit het niets was daar dan wel de goal voor Blokzijl. Het leek wel alsof de IJlsters werden wakker geschud door dit doelpunt van de ploeg uit het voormalig Zuiderzeestadje, want binnen een aantal minuten wist aanvoerder Jeroen Dijkstra de bal tegen de touwen van het vijandelijke doel te werken.

 

De tweede helft was beduidend beter. Een helft die werd ingeluid met twee fantastische reddingen van Nijdam maar er was al buitenspel geconstateerd. Het spelbeeld van de tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft. Het enige verschil waren de passie en de strijdlust die nu wel zichtbaar werden. Dat leverde dan ook de nodige kansen op. Zo stuitte routinier Bouwe de Boer in een direct duel met de doelman op dezelfde doelman. Even later waren de toeschouwers getuige van een geweldig moment. Vanaf dik 25 meter schoot Reimer Hogeling een bal stijf in de kruising, iets wat gerust opzienbarend mocht worden genoemd, omdat Hogeling eerder al een aantal ballen over het vangnet schoot. IJVC zakte wat in en dat resulteerde in enorm veel spanning omdat Blokzijl daar de nodige kansen uit creëerde maar de Kypmantsjes kwamen uiteindelijk niet meer in de problemen.
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57