IJVC vergeet te winnen in Hommerts

“Kypmantjes” laten winst glippen in slotfase tegen HJSC

 

Hommerts - Een fel spelend IJVC heeft 2 punten laten liggen in de burenruzie tegen HJSC. In Hommerts werd het 1-1, nadat in de slotfase een penalty werd toegekend aan de thuisploeg. Na mindere weken lijkt IJVC de draad weer op te pakken, maar wist het zichzelf helaas (nog) niet te belonen.

 

Onder heerlijke omstandigheden, waaronder een prima grasmat (dat eigenlijk altijd goed op orde is bij onze buren) werd om half 3 aftrap door de thuisploeg. De eerste tik was al voor de aftrap uitgedeeld, toen de toss werd gewonnen en gedraaid werd van speelhelft. Zo speelde niet HJSC de tweede helft naar de kantine, maar juist de gasten. Een echte tik kan ik het niet noemen, maar toch begon IJVC beter aan de wedstrijd dan HJSC. Het zit er kort op en neemt het initiatief in handen. Met name Reitsma kent een sterke eerste helft en zorgt voor dreiging aan de rechterkant. Aan de linkerkant is het juist Goeman die zijn stempel drukt op de wedstrijd. De oud HJSC’er is inmiddels een vaste basisklant, maar in de afwerking nog ongelukkig (of juist een kwestie van scherpte?). Dat geldt bovendien voor meerdere spelers, maar in de eerste helft zit er continu een been tussen.  De vele corners die daarop volgen hebben helaas geen resultaat. HJSC is dus noodgedwongen om de lange bal te spelen en laat dat nou net het gene zijn waar de thuisploeg goed in is. Bovendien is en blijft het oppassen voor de rappe Boonstra, dat al jaren toch wel het meeste gevaar sticht voor HJSC.

 

Boonstra weet hier en daar te ontsnappen aan de aandacht van de verdediging en is het aan Nooitgedagt te danken dat het hij niet te scoren komt. Na een prima actie van Boonstra, waarbij Nooitgedagt ook uitgespeeld lijkt te zijn, belandt de bal op de paal nadat het leder nog net wordt getoucheerd door Nooitgedagt. Geluk aan de zijde van IJVC en uiteraard goed keeperswerk. In de slotfase is IJVC ook dichtbij de openingstreffer, maar weet Goeman zijn goede actie niet te belonen en gaan we rusten met de brilstand.

 

In de tweede helft, waarbij A. Osinga de niet fitte Toonstra heeft vervangen, is het duidelijk dat IJVC voor de winst wil gaan. IJVC is net als de 1e helft scherper en feller en een Ijlster doelpunt hangt in de lucht. Na 60 minuten voetballen wordt dan uiteindelijk de ban gebroken. Na een puntgave voorzet van Hottinga, die zijn longen uit het lijf liep aan de rechterkant, weet Reitsma in eerste instantie de lat te raken. In de rebound is het Soenveld die zijn eerste van het seizoen binnen tikt, 0-1. Hierna volgt een vervelend moment als HJSC-verdediger de Lange roerloos blijft liggen na duel. Per brancard wordt hij uiteindelijk afgevoerd en na de wedstrijd bleek hij een flinke hersenschudding opgelopen te hebben. Hierbij beterschap gewenst vanuit het IJlster kamp. Het vervolg van de wedstrijd wordt rommeliger maar IJVC kon de wedstrijd beslissen, echter is de aanname en afwerking van Soenveld niet goed na een pass van Hottinga. Voor de laatste 10 minuten mag Baudet nog invallen voor de moegestreden Kramer, maar in deze fase van de wedstrijd is lastig om nog een verschil te maken. HJSC probeert met man en macht de gelijkmaker te forceren en als na een vlijmscherpe counter Kroles in het bekende 16-meter gebied van achter geduwd door Hogeling, is deze zo slim om te gaan liggen en wijst de leidsman naar de stip. Wiersma blijft kalm en klopt Nooitgedagt vanaf 11 meter. Met nog een paar minuten op de klok durven beide teams geen risico’s meer te nemen en zodoende eindigt de derby in een gelijkspel.

 

IJVC liet weer eens zien dat het wel degelijk kan voetballen. Naast veel strijd werd er zo af en toe ook weer goed gevoetbald. Het zal tevreden moeten nemen met een punt, waar er wellicht meer in had gezeten. De staf heeft gezien dat het vertrouwen weer toeneemt en dit is belangrijk, want er zullen toch echt wedstrijden moeten worden gewonnen binnenkort. Dit kan aankomende zaterdag wellicht al het geval zijn, als Steenwijker boys 1 op bezoek komt. Dit team speelt voor het eerst in de zaterdag standaard klasse en wist momenteel al 4 punten te verzamelen. Een onbekende tegenstander dus voor de “Kypmantjes” en om niet verder achterop te raken, zullen de mannen de 3 punten in IJlst willen behouden.

 

Karakteristieken:

 

HJSC - IJVC 1-1 (0-0)

 

’60 Soenveld 0-1, ’88 Wiersma 1-1.

 

Gele kaarten: Geen. 

 

Opstelling:

 

Nooitgedagt, Hottinga, de Boer, Dijkstra, Toonstra (’45 A. Osinga), Hogeling, Kramer (’80 Baudet), Goeman, Reitsma, de Boer, Soenveld©.
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57