TGV 2 raakt op stoom!

IJLST- Voor de wedstrijd werd de vaste kern bijeen geroepen om enkele zaken te bespreken betreffende de organisatie rondom TGV2.

Donderdag viel Jeroen Dijkstra al uit, en pas vrijdagmiddag laat werd Patrick Jagroep teruggevordert uit het tweede. Hierdoor moesten Rutger en Hidde weer de boer op om een speler te charteren. Gelukkig was Gerritjan Feenstra bereid om wederom voor conducteur te spelen.

Ook de trainingsarbeid kwam aan bod, en als er niet getraind wordt, zit je wissel. Deze regel is voor toepassing op iedereen. Daarnaast dienen spelers zichzelf af te melden, en niet te wachten totdat de leiding vraagt of je voetballen kan. We moeten het samen rooien en daarom dienen we het gemakkelijk voor elkaar te maken.

Binnenkamers zijn er nog enkele zaken besproken, maar dit blijft verder ook intern en wordt alleen gecommuniceerd naar de mensen wie het wat aangaat.

Dan naar de wedstrijd van zaterdag, met muziek!, de opstelling was maar op één positie gewijzigd. Saleh zat op de bank bij de 1 en Mammoet keerde terug in de basis op de rechtsbuiten. Het tweede begon voortvarend aan de wedstrijd en kon veel beter op de voeten op het kunstgras dan de bezoekers uit Nijland.

En wie anders dan aanvoerder de Jong scoorde vandaag weer een goal. Sinds hij de aanvoerdersband weer overgenomen heeft van Hitzert scoorde hij voor de derde keer in evenveel duels. Het was een aanval uit het boekje Hitzert kreeg de bal op het middenveld deze speelde Toonstra aan die de Jong met een schitterende steekpass vrij voor de keeper zette. De hoofdconducteur speelt de laatste weken weer op het middenveld en doet dit naar behoren, mede door zijn loopvermogen is hij een belangrijke schakel tussen de linies.

De snelste conducteur zorgde voor de 2-0 hij omspeelde enkele stations en schoof zijn been uit om het beslissende tikje langs de keeper te geven. Jellema scoort niet vaak, maar deze was vlak voor rust en dus dubbel belangrijk. In de rust werd duidelijk dat Jellema niet negentig minuten spelen mocht, omdat hij nog op de bank bij de 1 moest.
Het devies was scherper te beginnen na rust dan afgelopen week, en aldoende leert men. Want vijf minuten na rust stond het al 3-0 door toedoen van Feenstra. Deze jonge A1 speler lepelde de bal over de prima spelende keeper heen. De Mammoet had voor rust al enkele keren de sluitpost op het eind van zijn route gevonden, maar wist hem niet te passeren.

Achterin stond het als een huis en het was wachten op de definitieve beslissing. Deze kwam van de voet van onze hoofdconducteur, hij schoot half vallend de bal in de kruising. Deze viel via het zijnet dood in de goal. Een fantastische treffer van de man die normaal één keer per 5 jaar scoort. En nu al vier keer in drie wedstrijden. Dit beloofd nog wat de komende weken.

De laastste goal viel uit een onterecht gegeven penalty die snoeihard tegen de touwen geschoten werd door spits Toonstra. In een actie richting de goal werd hij buiten de zestien vastgehouden. Scheidsrechter Regeling legde de bal echter op de stip, en dit cadeautje was wel toevertrouwd aan de nieuwe diepste man. De omzettingen in de laatste weken pakken goed uit. Boorsma is de nieuwe nummer 10, Blokdijk staat op de laatste man en Toonstra is de sterke balvaste spits. Deze as zorgt voor rust en leverde al menig puntje op.

Volgende station is SDS 4 welke nog maar één schamel puntje heeft, en dus worden er weer drie punten verwacht in Ijlst.

Oant sa fier!! Hulde…

Karakteristieken
IJVC 2 – Nijland 3 5-0
de Jong 1-0, Jellema 2-0, Feenstra 3-0, de Jong 4-0, Toonstra 5-0 (pen)
Scheidsrechter: B.A. Regeling

Opstelling:

Jagroep; Jellema (70′ Blokdijk), Blokdijk (45′ de Koning), Corbée, Broekhuis; de Jong, Boorsma, Hogeling; Hitzert, Toonstra, Krauweel (45′ Feenstra)
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57