IJVC 2 - Bolsward 3 [2-2]

Tweede speelt gelijk tegen sc Bolsward

IJLST - zaterdag 14 september stond de eerste competitie wedstrijd op het programma voor IJVC 2, tegen fusieclub SC Bolsward 3. Beide teams hielden een punt over aan het duel.

Donderdag werd de vaste kern van het tweede uitgenodigd voor een gesprek bij de TC, dit over de indeling van de staf/begeleiding van het lopende seizoen. Hieruit kwamen de volgende afspraken

1. Hidde en Rutger doen donderdags de selectie samenstelling
2. Jildert doet het materiaal
3. Alex doet de tenues incl het wassen
4. Eric doet een praatje/opstelling voor de wedstrijd
5. Reinier doet het DWF

Het begon gelijk al goed, het derde had te weinig en belde Sleat 2 af. Dan naar de wedstrijd.

De intentie was dat Reinier bij een lange bal dichtbij Alex zou komen te staan. En dat Amin dan diep zou moeten gaan. Veel lange ballen kwamen er niet. De backs zouden dieper naar voren komen waardoor er meer ruimte voor opbouw zou zijn. Duidelijke afspraken vooraf is wel lekker voor een elftal.

In het eerste half uur was het zoeken naar de juiste invulling hiervan. Wel leverde het een doelpunt op na druk zetten van Reinier. De bal werd slecht verwerkt en via Amin kwam de bal bij Jansen, deze bedacht zich niet en legde hem met een boogballetje in de goal: 1-0

Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht. Veelal is bekend dat een elftal niet sterker wordt naarmate er gewisseld wordt, en vaak heeft dat niet eens zo veel met de wissel zelf te maken. Spelers moeten hun plek in de wedstrijd vinden.

Na rust werd de gelijkmaker weggegeven aan de fusieclub. Het liep niet aan de IJlster kant en door een blessure van Alex en foute communicatie betreffende de wissel moest Jildert veel te vaak van positie wisselen.

Na zeventig minuten kwam Reinier er weer in voor Eric (niet 100% fit). Hierdoor mocht Jildert weer van positie wisselen. Persoonlijk speelt hij dan niet zijn beste wedstrijden, maar op de half deed hij het uitstekend.

Het tweede kwam weer op voorsprong toen de keeper een vrije trap van Reimer niet klemvast had en captain Reinier er als de kippen bij was om de bal hoog in het net te rammen. Deze voorsprong werd met hangen en wurgen vastgehouden tot de 90e minuut. Echter kreeg Menno de bal uit de allerlaatste corner op zijn schoen. Deze viel ongelukkig binnen: 2-2

Al met al een leerzame middag waarbij de 1e helft beduidend beter was dan de 2e.

Opstelling:

Jagroep; Blokdijk, Boorsma (70′ Hitzert), Toonstra, de Jong; Hoeksma (46′ Corbee), Hogeling, Krauweel (61′ Huisman), Jansen; Saleh, Hitzert (C)(46′ Feenstra)
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57