TOP '63 3 - IJVC 2 [0-8]

Zomeravondvoetbal in de herfst

Toppenhuizen - dinsdag 8 oktober mocht het tweede eindelijk weer eens de wei in voor een competitiewedstrijd. Tegenstander vanavond was TOP’63 3. De laatste keer was 14 september (2-2 Bolsward, red) en dus alweer drie weken geleden.

Dinsdagmiddag viel voorstopper Toonstra weg vanwege een bedrijfsongevalletje, zijn vervanger was Osinga en hij nam zijn broertje uit de A1 gelijk maar mee. Tolsma was ook van de partij, want zaterdags moet hij werken. Verder ging Feenstra uit de A1 weer mee, en was ook Sidderaal bereid gevonden.

De eerste twintig minuten was het aftasten van de tegenstander, waarbij bleek dat de bezoekers wel de betere ploeg was. Dit resulteerde dan ook in de eerste goal van Amin Saleh. Vanaf de rechterkant besloot de kleine aanvaller om zelf te schieten, keeper Regeling zat er naast. De 0-2 viel niet veel later en kwam van Tolsma, deze slalomde door de verdediging (daar waar hij zelf ook hoorde te staan) en schoot binnen met links.

Nog voor rust was de marge drie doelpunten. Age Jan Osinga gaf een lange bal van achter op de voorwaartsen. De Mammoet liet de bal één keer stuiteren en wipte hem daarna over de uitkomende keeper heen. In de rust werd besloten 1 keer te wisselen en dus kwam Douwe Reitsma in de ploeg voor Alex Krauweel.

Het was ook Sidderaal die de 0-4 beheerst maakte. Zelf dacht hij ook de 0-5 te scoren maar vond de keeper op zijn weg, dus gaf hij hem breed op Saleh die zijn tweede maakte.

Was de derde treffer mooi in de eerste helft, de zesde was nog veel mooier. Een voorzet van Reitsma werd door Saleh met een omhaal tot doelpunt gepromoveerd. Een hattrick voor de kleine man!

Langs de lijn liepen de gemoederen wat op, maar de scheidsrechter had het gezien en handelde correct. Daarna moest er weer gevoetbald worden en wist de Mammoet de bal af te snoepen van de linksback die stond te dromen. Met een solo ging hij richting de zestien en besloot zelf te schieten. Dit betekende een ruime 0-7 voorsprong. Want het schot verdween ook tegen de touwen.

Het laatste doelpunt van de avond werd gemaakt door invaller Gerritjan Feenstra die vanaf rechts de bal binnenschoot. Iedereen dacht aan een voorzet behalve de kleine aanvaller van de A’s.

Op de mooie avond met lekkere temperaturen werd zo de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Zaterdag staat derby tegen HJSC op het programma (ijs en wederdiende)

 

Opstelling

Jagroep, de Jong, Tolsma, AJ Osinga (55′ J Osinga), Corbée; Hoeksma (55′ Feenstra), Hogeling, Broekhuis; Saleh, Krauweel (46′ Reitsma), Hitzert

 

0-1 Saleh

0-2 Tolsma

0-3 Hitzert

— rust —

0-4 Reitsma

0-5 Saleh

0-6 Saleh

0-7 Hitzert

0-8 Feenstra
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57