IJVC 2 - Arum 2 [2-0]

Eindelijk weer eens winst voor tweede

IJLST – De tegenstander van zaterdag was Arum 2 en had voor de wedstrijd evenveel punten verzameld; 8 stuks. Echter speelden ze wel een wedstrijd meer dan de IJlsters. Na negentig minuten voetbal stond er een eindstand van 2-0 op papier. En dus wist ook het tweede net als het eerste van Arum niet te scoren in Ijlst.

Door de Mammoet

Met enige omzettingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Waterpoort Boys begon IJVC stukken beter aan de wedstrijd dan de geelzwarten. Met een uitstekende ‘kunst’grasmat liet de thuisploeg in het eerste half uur zien goed te kunnen voetballen. Maar de effectiviteit laat de ploeg nog wel eens in de steek, zo had gelegenheidsspits Toonstra binnen enkele minuten de 1-0 op zijn schoen. Echter kon hij net niet bij de bal en werd het niet gevaarlijk voor de keeper van de bezoekers.

Ook Saleh heeft wat van zijn scherpte ingeboekt en wist ook niet tot scoren te komen. De sterke Toonstra was betrokken bij de 1-0 toen hij in een duel de bal sterk bij zich hield en hem laag voor gaf. Hier was Hogeling als de kippen bij en hij tikte hem hard genoeg binnen. Dat Hogeling scherp voor de goal was kan alles te maken hebben met donderdag avond. René van der Gijp noemt ze ‘paaldansmeisjes’ en daarbij laten we het verder.

De nieuwe aanvoerder van de ploeg Jildert de Jong scoorde vorige week tegen Waterpoort Boys, zijn reactie:” Hier kan ik weer tien jaar mee vooruit”. Maar toch was hij het die met een kanonskogel van buiten de zestien de 2-0 op het scorebord zette. Nu was het commentaar: “volgende keer gaat ie weer richting de tennisbanen”. Deze treffer vlak voor rust zorgde voor meer rust en was meer dan verdiend.

In de rust kwamen Roskam en Hitzert voorin te spelen en de jonge Danny Fijlstra op het middenveld voor de Jong. Veel wisselen zorgt er vaak niet voor dat de ploeg beter gaat spelen, en dat was nu ook weer het geval. Het spel zakte wat in, maar Arum kon daar zelf niets tegenover zetten. De aanvoerder en spits van de bezoekers probeerde het enkele keren met een vrije trap, maar raakte vaker de muur en de vangnetten dan dat het gevaarlijk werd.

Na een uur kwamen er weer enkele wissels, en daarna kwam er teveel druk op de achterhoede. Deze wisten het allemaal nog aardig op te lossen. Maar duidelijk is wel geworden dat de ploeg voortaan wel met 13 fitte spelers aan een wedstrijd kan beginnen. Zodoende hoef je minder te wisselen en blijft er meer lijn in het spel.

Karakteristieken
IJVC 2 – Arum 2 (2-0) 2-0
Reimer Hogeling 1-0, Jildert de Jong 2-0
Scheidsrechter: S.J. Fijlstra
Kaarten: geen

Opstelling IJVC
Jagroep; Jellema, Blokdijk, Corbée, Broekhuis (60’ de Jong); de Jong (45’ Fijlstra), Boorsma (64’ Saleh), Hogeling; Saleh (45’ Roskam), Toonstra (45’ Hitzert), Krauweel (60’ Toonstra)
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57