IJVC 2 - SDS 3 [10-0]

Tweede hervat competitie met dubbele cijfers.

 
IJlst- Zaterdag 22 februari mochten de mannen van het tweede weer eens voor het echie de wei in. Twee weken terug werd er nog wel geoefend, maar voor een wedstrijd in de competitie moeten we terug naar november 2013. 
 
Het bijelkaar krijgen van een representatieve selectie had weer wat voeten in aarde, bij het 1e vallen ze bij bosjes uit. Hierdoor had het derde een vrije zaterdag, mede doordat daar ook de nodige afwezigen waren. 
 
Meevaller was dat Schreur zijn eerste minuten van het seizoen kon maken, en hij was als vanouds een rustpunt achterin. Samen met Bootsma vormde hij een 'stevig'duo waar geen doorkomen was voor de bezoekers. 
 
Door: Reint Arie
 
De tegenstander bestaat uit een ploegje vrienden, die het voetballen niet uitgevonden hebben. Verrassend genoeg hebben ze enorm veel plezier in het spelletje en laten dit ook niet verzieken door een dikke nederlaag. Voor de thuisploeg was het zaak de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen en dat ging ze prima af. De openingstreffer kwam op naam van Eric Boorsma die de bal met rechts binnenschoot, hij kreeg hem aangespeeld van Hitzert. Dat was niet het vermelden waard geweest, echter trok hij de bal ook voor met zijn rechterbeen. Beide spelers staan erom bekend STIIF links te zijn. 
 
Het mooiste doelpunt van de eerste helft was niet het afmaken ervan, maar vooral de manier waarop die tot stand kwam. Over verschillende schijven werd de verdediging van SDS kapot gespeeld. Eric Boorsma gaf hem precies goed voor zodat het voor Hitzert een koud kunstje was om er tegenaan te lopen. 
 
Ook het doelpunt liet niet snel op zich wachten, Hitzert speelde de bal op Roskam en deze gaf de bal aan Beerda die ook het net liet bollen. Laatste man Bootsma kwam mee naar voren om een vrije trap te nemen, want hij lag perfect voor een rechtspoot. Voordat hij deze nam refereerde Hitzert nog aan een wedstrijd tegen SVM Marknesse waarin eerst hij een vrije trap in de kruising schoot en Bootsma hetzelfde in de tweede helft deed. 
 
Hij kopieerde de vrije trap uit zijn geheugen en schoot de 4-0 binnen door hem in de kruising te schieten. Nog voor rust kreeg IJVC 2 een dubieuze penalty voor een handsbal. Hitzert raakte uit balans door toedoen van de verdediger en kreeg de bal op zijn arm, deze stuitte daarna op de schouder van dezelfde verdediger. Scheidsrechter Fijlstra besloot tot het geven van een strafschop, waarbij de meesten dachten aan een vrije schop voor SDS. Doordat het al 4-0 stond gaf de ploeg keeper Jagroep de gelegenheid om de vijfde binenn te schieten. Hij deed dit wel, maar niet met overtuiging.
 
In de rust werd er volop gewisseld waardoor Corbée het hele douchehok voor zichzelf had (wat daar gebeurd is weet niemand, red). Corbée had niet getraind, en dat was voor coach Boorsma de reden hem eruit te halen. Dat zijn vervanger zijn eigen broer Ronald was had hier niets mee te maken (naar wij dachten, red). Blokdijk kwam centraal achter waardoor Bootsma naar zijn vertrouwde plekje in de punt van de aanval kon. 
 
De tweede helft was uiteraard voor de statistieken, want de punten zaten al in de spreekwoordelijke tas. Het werd de middag van de 16-jarige Tom Pronk die met enkele schitterende treffers de stand al snel naar 7-0 bracht. De eerste was een combinatie waarbij hij zelf enkele verdedigers uitkapte en de bal onberispelijk binnenschoot. De tweede was een pegel die recht in de kruising vloog. 
 
Aanvoerder de Jong zag zijn naam ook weer terug op het scoreformulier, hij schoot een afvallende bal via de keeper en de lat binnen. Hierdoor staat hij net als Hitzert en Saleh ook op vijf treffers. 
 
Voor de bezoekers was een nieuw spelletje begonnen, niet de 10e op het scorebord zien te krijgen. De vlagger hielp hier graag aan mee en het doelpunt wat Hitzert maakte werd dan ook onterecht afgekeurd (bevestigd door drie verdedigers, red). IJVC 2 drong aan en wilde de wedstrijd met dubbele cijfers eindigen, uiteindelijk was het een halve eigen goal die ervoor zorgde dat het toch 10-0 werd. Eric Boorsma schoot de bal op goal en een voet van Doede (of was het Douwe?) zorgde ervoor dat de keeper kansloos was. 
 
Volgende week is de uitwedstrijd tegen Arum 2. Waar we weer voor de volle mep gaan!
 
 
Karakteristieken
IJVC 2 – SDS 3 10-0
E. Boorsma 1-0, Hitzert 2-0, Beerda 3-0, Bootsma 4-0, Jagroep (pen) 5-0, Pronk 6-0, Pronk 7-0, de Jong 8-0, Pronk 9-0,E. Boorsma 10-0
 Scheidsrechter: S.J. Fijlstra
 
Opstelling:
 
Jagroep; Corbée (45′ R. Boorsma), Bootsma (Beerda), Schreur, Bergstra; de Jong, E. Boorsma, de Koning (45' Pronk); Roskam (de Koning), Hitzert, Beerda (45' Blokdijk)
 Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57