Arum 2 - IJVC 2 [1-2]

Tweede wint zware wedstrijd in ArumArum - zaterdag 1 maart mochten de manschappen van het tweede weer eens op 'echt' gras aantreden na enkele maanden op het synthetische spul gehuppeld te hebben. In wat achteraf een zware wedstrijd bleek gingen de punten uiteindelijk terecht mee naar IJlst, eindstand 1-2

Door: Reint Arie

Doordat het eerste een voetbalvrij weekend had kon er weer eens een beroep gedaan op enkele A-selectie spelers die in normale omstandigheden ook in de twee zouden acteren. Voor vertrek kregen we te horen dat de trainer van Heeg de thuiswedstrijd tegen Arum 1 weer eens afgelast had. En wij hoopten hierbij dat Arum 2 niet al te veel versterking krijgen zou uit het eerste.

Gelukkig voor de bezoekers ging Arum 1 trainen, echter hadden ze beter een second opinion aan kunnen vragen bij de regio consul van de KNVB, want dan hadden ze gewoon kunnen voetballen. Want aan het veld in Heeg mankeert niets, echter aan de breedte van de selectie wel.

In de eerste helft was IJVC voetballend de betere ploeg en liet bij vlagen mooi positiespel zien, echter kwam daar weinig uit. Het middenveld van voor de winterstop was weer intact en speelde als vanouds. De voorhoede had echter moeite om iets te creëeren tegen het compact spelende Arum. Als er een kans was op een doelpunt dan was het de kans van Saleh, echter faalde hij in de afronding.

Hitzert was het een enkele keer niet eens met de scheidsrechter en de Vlagger en kreeg een verbale waarschuwing. Door enkele gladde plekken op het veld waren er soms rare glijpartijen. Arum wist met hangen en wurgen de rust te halen zonder tegentreffers, maar had ook niets gecreëerd.

In de rust werd er drie keer gewisseld en hoopten we meer aan voetballen toe te komen. Echter stond de ploeg even later wel weer met tien man toe Hitzert zich wederom horen liet na een overtreding op Blokdijk, na eerder zelf op de enkels geschopt te zijn. De scheidsrechter gaf Hitzert een tijdstraf en dat was al zijn tweede dit seizoen.

Amper zeven minuten later kwam de scheidsrechter naar de zijlijn met de boodschap dat het weer elf tegen elf mocht worden. Niet veel later openden de bezoekers de score, al moest die wel door een eigen doelpunt gebeuren. Saleh werd diepgestuurd, en op het moment dat de keeper de bal weg wilde schieten kwam er net een verdediger van Arum voor te staan, deze kreeg hem tegen zich aan en de bal rolde in het lege doel.

De sporadische keer dat Arum eruit kwam was het wel gelijk raak. Aanvoerder Michiel liet zich mooi vallen een kreeg een vrije trap, deze verdween langs de muur in de goal. Keeper Jagroep gleed uit en was kansloos.

Met nog een kleine twintig minuten op de klok moest er dus wederom gezocht worden maar een doelpunt. De ploeg werd weer op enkele plaatsen gewijzigd om iedereen zoveel mogelijk minuten te gunnen. Doordat Arum achterin één op één spelen ging liet spits de Mammoet zich iets inzakken waarna volledig gegokt werd op de snelheid van Jagroep en Saleh. Dit duo stond dan ook aan het eindstation van de 1-2, Saleh werd diep gestuurd en behield het overzicht gaf de bal op Jagroep en deze ronde beheerst af.

De kleine Saleh had het duel in het slot moeten gooien toen hij oog in oog kwam met de keeper, helaas schoot hij voorlangs. Arum probeerde het nog wel maar was onmachtig en zo eindigde deze wedstrijd dus in een 1-2 overwinning voor de bezoekers.

Pluspunt was de 'neutrale' scheidsrechter die de mondige voetballers van beide kanten de baas was.

Karakteristieken
Arum 2 - IJVC 2 (0-0) 1-2
Eigen doelpunt 0-1, vrije trap Arum 1-1, P. Jagroep 1-2

Opstelling
M. Jagroep; Jellema (45' Fijlstra), Blokdijk, Corbée, Broekhuis (45' Dijkstra); de Jong, Boorsma (70' Toonstra), Hogeling; Saleh, Toonstra (45' P. Jagroep), Hitzert
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57