IJVC 2 - TOP '63 3 [3-1]

IJLST - Dinsdag 18 maart stond de inhaalwedstrijd tussen IJVC 2 en TOP '63 op het programma. De wedstrijd die om ziekte redenen afgelopen zaterdag niet doorging. Het is dat de wedstrijdsecretaris niemand van de technische staf te pakken kreeg, anders had de ploeg uit Oppenhuizen zaterdag gewoon op kunnen komen dagen. Want twee zieken in een selectie van 13/14 spelers is geen reden om af te bellen. Of zagen ze naar de stand en dachten dat er wat te halen viel in IJlst??

Licht versterkt kwam de tegenstander naar IJlst, want de lange spits Nick Douwsma is normaliter niet iemand die in het derde speelt gezien zijn techniek. Echter kan hij ook in zijn eentje niet een hele ploeg dragen op deze jonge leeftijd (18). It twadde had uit het derde spits Bootsma overgeheveld, omdat deze positie
momenteel onderbezet is. De ploeg beschikt wel over scorend vermogen gezien de 21 verschillende spelers die al scoorden dit seizoen. Bootsma is voor de ploeg een aanspeelpunt die een bal vasthouden kan waardoor het middenveld bijsluiten kan. 

Alle afspraken vooraf konden al gauw de prullenbak in want met een vreemde wind over het veld was het lastig voetballen voor beide ploegen. De thuisploeg was wel de betere maar wist ook weinig te creëren, door de harde wind was het zelfs lastig om een hoekschop voor de goal te krijgen. Maar halverwege de eerste helft kreeg IJVC wat meer grip op het spel mede doordat de bezoekers alleen maar de lange bal hanteerden, want uiteraard resulteerde in weinig kansen. 

De voorsprong kwam uit het niets toen Eric Boorsma een rebound tegen de touwen schoot, de 1-0 was zeker verdiend en hopelijk zorgde het voor meer rust in de ploeg. Niets was minder waar, slechte ballen over enkele meters en hoge ballen waren meer regelmaat dan uitzondering. Hoe lekker was het dat de 2-0 tegen de touwen werd geschoten door Amin Saleh. Hitzert gaf vanaf links een bal voor op spits Bootsma, deze draaide zich vrij en schoot op keeper Regeling. Wederom was hij niet klemvast en nu
was het dus Saleh die de rebound binnenschoot. 

Met deze stand en nog een redelijk droog tenue werden de kleedkamers opgezocht. In de rust vroeg Boorsma vrijwilligers voor een wisselbeurt met de mededeling: "wie zegt lekker in de wedstrijd te zitten liegt, want niemand speelt lekker". De omzettingen vonden plaats en het devies van coach Boorsma was: "snel de derde maken".

Hoewel er vaak niet geluisterd wordt naar de adviezen van Boorsma was het nu wel aan de oren bestemd van iedereen. Enkele minuten na rust kwam er een bal vanaf rechts en deze werd binnengeschoten door Sibrand Jellema. Een comfortabele drie - nul voorsprong zou je dan zeggen. Maar TOP '63 was nog niet uitgeblust, ze speelden enkele klassen beter dan in de eerste helft en creëerden meer kansen omdat de bal ditmaal laag over de grond gehouden werd.

De linkerkant van TOP kreeg alle vrijheid en kon het gebeuren dat Corbée geklopt op de grond lag en de bal in het netje achter Jagroep viel. De geelzwarten roken bloed en werden nog fanatieker. Boorsma en Schreur zagen de bui (letterlijk) al hangen en werden gewisseld. Hoe verstandig was dit van hun, want de regenbui die even later naar beneden kwam was er een die het zicht niet bevorderde. Een tegenvaller voor de bezoekers was dat de lichtvoetige nummeró 10 geblesseerd van het veld moest. Hierdoor moest de eerder geblesseerd gewisselde Jelmer Snijders weer in de ploeg komen. De pure kracht ontbrak bij de bezoekers en was de overwinning wederom een feit. 

De laatste keer dat de ploeg als verliezer van het veld stapte was in november 2013, toen de Wâlde en Waterpoort Boys te sterk waren voor it Twadde. Komende weken maar weer kijken welk seniorenteam de wei in mag. Want met drie elftallen tegelijk voetballen is momenteel een utopie in IJlst. 

 

Karakteristieken
1-0 Eric Boorsma, 2-0 Amin Saleh, 3-0 Sibrand Jellema, 3-1 speler TOP
Scheidsrechter: Johan Boorsma
Tijdstraffen: geen

Opstelling IJVC:
Jagroep; Jellema, Blokdijk, Schreur (65' Toonstra), Corbée; Toonstra (45' Tolsma), Boorsma (65' Hitzert), Hitzert (c) (45' Hogeling); Saleh, Bootsma, Roskam
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57