IJVC bekert verder na winst

“It Twadde” verliest vrij weekend na winst op SC Genemuiden 6.

IJlst – Het tweede weet dat het wederom een vrij weekend moet gaan inleveren.
In de bekerwedstrijd tegen Genemuiden 6 werd het 2-0 voor “It Twadde”. Hoewel de vreugde overheerste bij de mannen van Roskam, kwam langzaam het besef dat er wellicht wel een wedstrijd richting Emmen of Lelystad voor de volgende ronde in het verschiet ligt.

Het was weer een puzzel voor volwassen om een elftal op de been te kregen. Afwezigen, blessures en late afzeggingen zorgden er voor dat “José” Roskam hier en daar wat spelers op moest trommelen. Gelukkig waren er mensen bereidt om de planningen om te gooien en het goed draaiende elftal te helpen. Zodoende waren er 15(!) spelers beschikbaar en kwam de volgende opstelling uit de hoge hoed:

Oebele, Harmpie, Elvis, Jongster, Broekhûs, Opie, Freerkie ©, Skilder, Rennejung, GekkeG, Sanogoal.

De spelers die op de bank zaten: Snackslet, Jacob-Jako, Netnick(s) en Pils.

Rond klokslag half 3 begon de wedstrijd onder leiding van de heer Greidanus. Zoals gebruikelijk de laatste tijd werd er afgetrapt met een te zachte bal. Misschien een idee vanuit het bestuur om de tegenstander af te leiden, want in dit geval had het effect. IJVC had slechts 5 minuten nodig om al op voorsprong te komen. Een lange bal van Elvis wordt op waarde geschat door GekkeG, die alerter reageert dan het centrale duo van Genemuiden en klopt de uitkomende doelman met een lob, 1-0. Een prima start en in deze fase controleert IJVC de wedstrijd. Om van echte kansen te spreken gaat wat te ver maar IJVC weet in ieder geval wel de tegenstander terug te drukken en hier en daar wat mogelijkheden te creëren. Aan de kant is het voornamelijk de nummer 10 van de gasten die voor het gevaar zorgt. Gelukkig zijn Jongster en Harmpie scherp aan de wedstrijd begonnen en zij zorgen ervoor dat Oebele nog niet echt in actie hoeft te komen. Gelukkig maar, want Oebele kan soms meer grabbelen dan de spelers van Lingo.

Diezelfde Harmpie komt zo nu en dan nog wel eens op naar voren zoals Dani Alves dat altijd doet. De voortzetting van de getatoeëerde Braziliaan is altijd goed en in de 31e minuut weet Harmpie een afgemeten voorzet af te leveren bij Riekol. Die controleert de bal en laat voor de 2e keer deze wedstrijd de goalie van de gasten kansloos, 2-0. Tot aan de rust zien we nog een vlammend schot naast gaan en een schuivertje in de handen van de keeper, maar doelpunten worden er niet meer gemaakt.

Tevreden koppies in de rust, die genieten van een lekker bakkie gezet door Corbee Senior. Snackslet, Pils en Jacob-Jako mogen de trainingspakkies uitdoen van Atteuhhhh en zij vervangen Opie, Elvis en Harmpie.

 

De 2e helft begin wat nerveuzer en met name de ingevallen nummer 9 bij de gasten zorgt voor dreiging. Uiteraard ook nog de nummer 10, die het Jongsma soms behoorlijk moeilijk maakt. Echter is Jongsma niet uit het verkeerde hout gesneden en weert zich goed. De sfeer wordt wel wat grimmiger en het is bijbenen voor dhr. Greidanus. De thuisploeg mag van geluk spreken als de bal niet op de stip gaat, als Broekhûs wel degelijk (zoals gewoonlijk) te laat is en de bewegelijke spits onderuit tikt. Dit helpt niet echt om de gasten te kalmeren en in de 60e minuut wordt de grens bereikt volgens de leidsman en stuurt de nummer 15 er voor 10 minuut uit na een domme overtreding op het middenveld. “He joh scheids, daar is de wedstrijd toch niet na!?” was het antwoord. Ja precies, een overtreding maken terwijl de bal al weg is, past inderdaad niet bij de wedstrijd. Goed, een man meer en de rust is voor even teruggekeerd. Niet veel later heeft Broekhûs de 3-0 op de schoen, echter komt hij echt net net net nét niet uit met zijn passen. De grootste kans van de 2e helft is daarna voor Sanogoal, maar u raadt het. Ook deze gaat er niet in. Hij deed zijn bijnaam weer ten ere. Hij mag vlak hierna het veld verlaten voor Netnick(s), die verdienstelijk speelde de laatste 20 minuten. Dat geldt overigens ook van Jacob-Jako, PiPaPoPa-Pils en niemand anders dan het slot op de deur: Snackslet. Op dat moment is het weer elf tegen elf en knokt SC genemuiden voor wat het waard is. IJVC richt zich op en strijdt voor elke meter. Zelfs Oebele begint ballen te vangen en dan weet je al hoe laat het is. Dat Rennejung nog in de slotfase even onderuit wordt gekegeld en een klein opstootje ontstaat doet de wedstrijd nog even opleven, maar aan de stand wordt niks meer gedaan. Na 90 minuten vindt de scheidsrechter het wel welletjes en gaat “It Twadde” weer terug in de koker!

“Een verdiende overwinning, meer kan ik niet zeggen” aldus succescoach Roskam, die ook al 2e staat in de competitie met dit elftal. Ook captain Freekie was tevreden na afloop: “Ondanks wat wijzingen hebben we als een collectief gespeeld. Uiteraard helpt een snelle voorsprong ook tegen deze ploeg”. Sanogoal sloot zich daar bij aan: “Men weet dat ik veel kansen mis, dus mooi dat mijn mede aanvallers wel doeltreffend waren. Dit neemt de druk weg van het team en voornamelijk bij mij. Dan zie je dat er veel kwaliteit rondloopt en er een hecht team op het veld staat wat goed voetbalt en veel voor elkaar over heeft”. Naast de euforie was er ook enigszins wat teleurstelling: “Je maakt plannen op dagen dat je vrij bent. Dat je doorgaat is leuk, maar het gaat wel ten koste van die plannen. Aan de andere kant zal een wedstrijd richting het zuiden wel lachuh zijn, bitsie met een bus die kant op en daarna dom te suppe daareh.“ aldus Oebele.

IJVC 2 bekert dus door en zal op korte termijn wel te horen kregen welke tegenstander de volgende horde zal zijn. Hoewel de focus op de competitie ligt, zal overwinteren in het bekertoernooi een mooie bonus zijn.

©Sanogoal.
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57