Eclatante zege IJVC op bezoek bij DTD

In het niet al te bruisende Cornjum mocht IJVC dan eindelijk officieel aftrappen voor het jubileumseizoen. De voorbereiding was succesvol verlopen voor de formatie van Postma. Voorafgaand aan dit weekeinde kon Postma beschikken over alle 22 selectiespelers. Hierdoor kon IJVC 2 ook met een zeer goede ploeg optreden tegen Flevo Boys. IJVC 2 won dan ook ruim met 6-1 van de ploeg uit Emmeloord. Terug naar Cornjum. IJVC startte met dezelfde elf spelers als eerder die week tegen ONS O-23. Dat betekende dat Zijlstra, Kramer, Nooitgedagt en de Vries op de bank begonnen.

Van te voren was al bekend dat DTD niet de rode loper zou uitleggen voor IJVC. De ploeg die ook wel bekend staat als “De Trije Doarpen” begon dan ook met 5 man achterop. IJVC had moeite om tot hele grote kansen de komen in de eerste helft. Desalniettemin kwam IJVC wel al na 9 minuten op voorsprong. De Graaf ging de combinatie aan en kwam op de achterlijn terecht. Hij vond op zijn beurt de kleinste man van het veld en de ‘one to watch’ van vorig seizoen Timo Stienstra. Stienstra kopte van dichtbij gemakkelijk binnen en tekende voor het eerste competitiedoelpunt van 24/25. Zal Stienstra dan eindelijk zijn belofte inlossen als groot talent? IJVC kwam voor de rest tot kleine pogingen. Reitsma kopte nog over en ook Mohamad wist een kans niet te benutten. Complimenten ook voor DTD dat de organisatie naar behoren had staan.

De tweede helft werd dat wel een ander verhaal. DTD leek al de energie in de eerste helft te hebben gelegd en de ruimtes werden groter voor IJVC. Dat IJVC een ploeg heeft die in ruimtes kan voetballen is ondertussen bekend. De 0-2 was een goede aanval en werd binnen gewerkt door een verdediger van DTD. IJVC ging door met goed veldspel op de mat neerleggen. De 0-3 kwam uit een voorzet van Spoelstra die matig werd verwerkt door de keeper van DTD. Stienstra was er snel bij en scoorde zijn tweede van de middag. Hiermee heeft hij zijn persoonlijke record al geëvenaard. Stienstra scoorde nog nooit meer dan twee goals in een geheel seizoen. Genoeg over Stienstra voor vandaag. Terug naar de wedstrijd, want bij 0-3 bleef het niet. De Graaf is op weg naar zijn eerste ster. Hij scoorde de 0-4 op aangeven van Bos. De Graaf heeft nog 6 competitiedoelpunten nodig voor 25 goals en als hij op dit tempo doorgaat zal hij daar dit seizoen wel opkomen. De laatste goal was wederom van Edje en dat bracht de eindstand op 0-5. IJVC staat na 1 speelronde bovenaan en het doel is om dit voor de rest van het seizoen vast te houden.

In Cornjum was een BBQ en draaiend rad aangekondigd. De BBQ was warm toen IJVC weer vertrok en het draaiend rad heeft de selectie denk ik ook gemist. Het was gelukkig wel ontzettend lekker weer en de selectie genoot van een flesje bier na de eclatante overwinning. Om de dag af te sluiten ging de selectie nog langs bij de grote gele M. Kramer moest daar tot zijn spijt genoegen nemen met 4 nuggets in zijn kip 6.

Komende zaterdag de tweede wedstrijd van de competitie. De jonge ploeg komt van Scharnegoutum komt naar IJlst en zal proberen IJVC het vuur aan de schenen te leggen. Of dit gaat lukken zien we zaterdag om 14:30. We hopen jullie weer massaal langs de lijn te zien. Tot dan!

Karakteristieken: DTD – IJVC 0-5 (0-1)

‘9 Timo Stienstra 0-1, ’60 Edje DTD 0-2, ’64 Timo Stienstra 0-3, ’76 Jelle de Graaf 0-4, ’87 Edje DTD 0-5

Opstelling: Damstra, Spoelstra, Rodi de Boer © (’75 Kramer), Veltkamp, Bruggenkamp (’69 Zijlstra), Albertsma (’75 Nooitgedagt), de Graaf, Stienstra, Bos, Mohamad, Reitsma (’69 de Vries)