Van onwennig naar overtuigend dat was wel een beetje het verhaal van deze wedstrijd. Waar het in de vorige oefenwedstrijd tegen Sneek Wit Zwart allemaal nog wat stroef was, was het ditmaal overtuigend. Oké, in alle eerlijkheid moet je ook zeggen dat de tegenstander misschien van een ander kaliber was. Maar dat doet niets af aan de 5-0 zege die geboekt werd door de mannen van Sido Postma. De trainer van de tegenstander is Tiede Dijkstra. Hij speelde in het verleden nog voor de Kypmantsjes.

IJVC begon de wedstrijd sterk en eigenlijk heeft Beetgum de hele wedstrijd niets te vertellen gehad. Het duurde dan niet ook niet lang voordat de 1-0 op het scorebord kwam. Na de diepe bal achter de laatste lijn van Beetgum dook daar, de one to watch van IJVC op, Stienstra en hij kon breed leggen op Koopman en zo stond het na 7 minuten al 1-0. Stienstra staat niet bekend om zijn scorende vermogen, maar wel om zijn lichtvoetigheid. Vandaag bleek hij naast lichtvoetig ook te kunnen scoren en dat was voor hem alweer een hele poos geleden. Stienstra ontving de bal van S. Zijlstra en maakte 1 op 1 met de keeper geen fout. In de eerste helft gingen er ook nog een hele hoop kansen verloren. Vooral Reitsma was ongelukkig in de afwerking. In de ochtend vertelde hij aan Bruggenkamp dat hij er 3 zou maken. Het bleef voor hem bij 0.

In de tweede helft was IJVC nog steeds dominant, maar wel een stuk slordiger. Er werd te veel naar de lange bal gezocht in plaats van de oplossingen over de grond te zoeken. Er was voor IJVC een gelukje, want Beetgum kon de bal nog veel minder in de ploeg houden. Na een kwartier werd Reitsma gevonden aan de rechterkant en dit keer gaf hij hem wel af en dat leverde meteen een doelpunt op. Het was Zijsling die van dichtbij hem makkelijk binnen kon lopen. Daarna bleef het lang rommelig. Gelukkig was daar weer Stienstra, die na uitstekend doorgaan van Bruggenkamp de bal voor de voeten kreeg en van buiten de zestien toe sloeg. Het slotakkoord was voor Kramer. Na een goede strakke voorzet van J. de Boer maakte Kramer hem af. Zijn eerste doelpunt in IJVC 1. Als het zo doorgaat zal hij zijn broer, Melle, snel doen vergeten bij IJVC.

Er was ook een debutant. Visser maakte zijn eerste minuten in de hoofdmacht van IJVC, Osinga maakte zijn rentree en Damstra speelde zijn eerste 90 minuten. Voormalig eerste keeper Hoekstra zien we voorlopig niet terug, hij zit op Bali en wellicht ook nog op doorreis naar Australië;. Damstra bleek in zijn eerste volledige wedstrijd een waardige vervanger.

Donderdag 31 augustus staat de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen Franeker. Tegen Franeker werd vorig jaar twee keer verloren en ook zij zijn gepromoveerd naar de 3e klasse, maar zij zullen uitkomen in de 3e klasse B. We hopen iedereen weer in grote getallen te zien op Sportpark de Utherne. Tot dan!

IJVC–Beetgum 5-0 (2-0)

‘7 Koopman 1-0, ‘19 Stienstra 2-0, ‘59 Zijsling 3-0, ‘89 Stienstra 4-0, ‘90 Kramer 5-0

Opstelling: Damstra, J. de Boer (46’ Sybrandy), Nooitgedagt (46’ Visser), R. de Boer (46’ Osinga), S. Zijlstra (74’ J. de Boer), van der Zee (42’ Albertsma), Spoelstra © (79’ R. de Boer), Stienstra, Kramer (46’ Zijsling), Reitsma (74’ Kramer), Koopman (46’ Bruggenkamp)