IJVC en Workum houden elkaar in evenwicht tijdens een boeiende wedstrijd

IJVC kreeg afgelopen zaterdag Workum op bezoek. Het was de tweede bekerwedstrijd van deze campagne. Workum speelde in het eerste duel 2-2 tegen VVI, terwijl IJVC Makkum met 2-3 over de knie legde. Bij IJVC ontbraken de mannen R. de Boer. Riemer de Boer genoot van zijn welverdiende vakantie op Menorca en Rodi de Boer, tevens kersverse aanvoerder, ontbrak door ziekte. Spoelstra mocht daardoor de honneurs waarnemen als aanvoerder.

Het eerste kwart was voor de bezoekers uit Workum. Zij hielden IJVC beter onder druk en daardoor kwam de ploeg van Postma niet tot voetballen. IJVC werd alleen gevaarlijk door lange crossballen, maar de bal voorin in bezit houden ging moeilijk. Mogelijkheden tot kansen waren er zeker en er werden ook schoten gelost, echter leverde dit geen problemen op voor slagerszoon keeper van der Meer. Workum kwam na 22 minuten op voorsprong. Door matige communicatie kwam de bal terecht bij spits Ybema. Hij gaf vanaf hoek 16 de bal voor en middenvelder Kuipers was voor de goal gekomen waardoor hij makkelijk kon binnentikken. Workum pakte de voorsprong in IJlst.

Even later was daar de volgende tegenvaller voor IJVC. Albertsma had last waardoor hij vervangen moest worden. Sieger Zijlstra kwam voor hem in de ploeg en Bruggenkamp verkaste naar het middenveld. Tegelijkertijd werd er een drinkpauze ingelast. Het was warm en beide ploegen konden wel wat verkoeling gebruiken.

Het tweede kwart kwam IJVC beter in zijn spel en had Workum moeite met de druk die ze kregen van IJVC. De Vries had twee schietkansjes gehad, dit resulteerde niet in de gewenste gelijkmaker. Even later was daar dan toch de 1-1. Via Bos kwam IJVC door op rechts. Hij legde de bal af naar de Vries die op zijn beurt klaarlegde voor Reitsma. Hij haalde hard uit en deze was niet houdbaar voor van der Meer. IJVC kwam langszij en bij Reitsma was de ontlading groot. Het was zijn eerste van het seizoen. Met de stand van 1-1 zochten beide teams de kleedkamer op.

Na rust begon IJVC furieus. Het kreeg meteen al een corner. Deze corner werd afgeslagen. De bal kwam rond de middenlijn voor de voeten van Spoelstra. De Graaf kwam met de diepteloop actie en werd netjes bediend. De Graaf kapte nog een man uit en legde de bal daarna voor op Bos. Bos tikte keurig binnen en IJVC pakte binnen de minuut de leiding in de tweede helft. Workum ging daarna verder naar voren voetballen. IJVC had daar moeite mee en hikte op twee gedachten. De voorste gingen naar voren en de achterste gingen naar achteren. Hierdoor werd de tweede helft een ware slijtageslag. Workum kreeg een aantal mogelijkheden, maar Hoekstra keepte een keurige wedstrijd. Het was Hoekstra zijn 100e wedstrijd voor IJVC 1. In die 100 wedstrijden hield hij 30x keer de nul. Zo’n 10 minuten voor tijd was daar de gelijkmaker van Workum. Een corner werd voor gekopt door Stijn de Vries en van dichtbij kon Redmer Bruinsma de 2-2 binnentikken. Een domper voor IJVC. In de resterende minuten gingen beide teams opzoek naar de overwinning. Workum kwam nog een aantal keer door, maar zo ook IJVC. Met name Bos had de 3-2 nog op de schoen. Helaas voor IJVC ging zijn inzet naast.

Een boeiend duel eindigde in 2-2. Hierdoor kunnen nog 3 teams in deze poule zich kwalificeren voor de volgende bekerronde. Workum gaat volgende week thuis spelen tegen Makkum. IJVC mag het thuis opnemen tegen de volgende 3e klasser, namelijk VVI uit Idskenhuizen. Graag zien we jullie aanstaande weer langs de lijn. Tot dan!

Karakteristieken:

IJVC – Workum 2-2 (1-1)

’22 Julian Kuipers 0-1, ’38 Reinder Reitsma 1-1, ’46 Lars Bos 2-1, ’83 Redmer Bruinsma 2-2

Opstelling: Hoekstra, Mohamad, Spoelstra ©, Veltkamp, Bruggenkamp, Albertsma (’25 S. Zijlstra), de Graaf, de Vries, Bos, Nooitgedagt (’62 Kramer), Reitsma (’78 van der Zee)

Niet gebruikte wissel: Rick Koopman, Dennis Damstra