Jelle de Graaf voetbalt komend seizoen weer bij IJVC. De 25-jarige Jelle komt over van ONS Sneek waar hij recentelijk het kampioenschap in de eerste klasse mee behaalde. In totaal speelde Jelle vijf seizoenen bij ONS Sneek. Tussendoor kwam hij ook nog twee seizoenen uit voor Harkemase Boys in de derde divisie en Life University in Atlanta. In het seizoen dat IJVC kwampioen werd (2014/15) maakte Jelle zijn debuut in het eerste. Hij was net een maand zestien jaar toen hij al tot scoren kwam tegen Creil. Met zeven wedstrijden en twee doelpunten in de benen vertrok hij naar het Zuidersportpark.

Lars Bos is de tweede naam die terugkeert bij IJVC. In het seizoen 2022/23 was hij een belangrijke pion in het elftal van Faber en later Boot. Met 22 treffers in 36 wedstrijden had hij een groot aandeel in de promotie naar de 3e klasse. Deze zou hij zelf niet meemaken aangezien hij besloten had om in een vriendenteam bij TOP ’63 te gaan voetballen. Hij werd met dit team ongeslagen kampioen en scoorde hij vijftig keer (competitie en beker). De inmiddels 33-jarige is fit genoeg om een terugkeer aan te gaan.

Rens Soenveld zal niet als nieuwe speler aangemerkt worden, wel zal dit zijn laatste seizoen zijn als selectiespeler. De 32-jarige Rens woont al enkele tijd in Boornbergum maar wilde het jubileumseizoen van de club niet missen. De topscorer aller tijden van de vereniging haakte de laatste wedstrijden van dit seizoen ook al aan en in de nacompetitie was hij ook present. De teller staat op 201 treffers, waar eindigt deze?

Gerrit de Vries is in IJlst komen wonen en maakt vanaf komend seizoen ook deel uit van de selectie. De 27-jarige komt over van VVI waar hij twee seizoenen speelde. Daarvoor kwam hij twee seizoenen uit voor Nijland. Ook diende hij nog LSC 1890 en scoorde tot nu toe zeven treffers in de 2e klasse. De middenvelder traint al enige tijd mee en kent de selectie inmiddels al.

Rodi de Boer (32) woont ook in IJlst en komt over van LSC 1890. Net hersteld van een blessure kwam hij tegen KHC in het veld om vervolgens door een ongelukkige botsing weer geblesseerd het veld te moeten verlaten. Hij heeft niet kunnen brengen dit seizoen wat hij zelf had gewild, maar in de laatste competitiewedstrijd kon hij toch nog zijn opwachting maken. In negen seizoenen kwam hij tot 140 optredens en daarvoor diende hij nog drie jaar ONS Sneek. Hier werd hij met o.a. ex-IJVC’er Jurjen Post kampioen van de hoofdklasse.

Sidney Veltkamp komt over van Sneek Wit Zwart en zal zich richten op een plek in de verdediging. De 24-jarige werd kampioen van de 3e klasse en speelt nu voor het tweede seizoen in de tweede klasse. Ook hij heeft een band met IJlst aangezien zijn schoonvader een oud-aanvoerder van IJVC is. Wie dat is? Vraag het hem zelf maar eens.

Dani Mohamad is de laatste van de zes en maakt de selectie voor komend seizoen rond. De 25-jarige werd, net als Sidney, kampioen van de 3e klasse en kwam dat seizoen vijf keer tot scoren. Hij kan op verschillende posities uit de voeten, van verdediging tot de aanval.

Wij verwelkomen jullie en hopen dat we, inclusief de huidige selectie, een mooie tijd tegemoet gaan.

De spelersaantallen van IJVC 1 en IJVC 2 zijn hier meer groter geworden, beide teams zijn kwalitatief beter gevuld en bieden ruimte voor de ontwikkeling van jonge spelers.

Technische commissie IJVC