Na een enerverende middag in Sint Jansklooster vertrok de bus ditmaal naar Noordbergum. De selectie werd op enthousiaste wijze uitgezwaaid door alle jeugdteams die genoten van de goed georganiseerde slotdag bij IJVC. De bus was weer stampvol en zo zette de selectie en supporters koers richting Noordbergum onder leiding van buschauffeur Henk.

Het was vooraf duidelijk wat er kon worden verwacht van Noordbergum. Een aantal hele handige mannen stonden daar in het veld, samen met de nodige routine zou het een moeilijke middag voor IJVC worden. Trainer Postma koos op zijn beurt voor dezelfde 11 namen als tegen VHK.

IJVC besloot in te zakken tegen Noordbergum. Het eerste kwartier was erg lastig en bij vlagen stond IJVC dan ook in een grote rondo. In minuut 11 leverde dit de 1-0 op voor Noorbegum. Het was dan wel uit een vrije trap. Deze werd strak ingedraaid bij de tweede paal en daar stond Tarik Bourakba om de bal binnen te schieten. Na de 1-0 en twee gele kaarten voor de zwagers Zijsling en de Boer begon IJVC wat meer in de wedstrijd te komen. Dat leverde geen grote kansen op, maar Stienstra testte toch een aantal keer de keeper van de thuisspelende ploeg. IJVC kreeg vlak voor rust nog een reuze kans tegen, maar deze werd onschadelijk gemaakt door Albertsma op de doellijn.

In de tweede helft zou IJVC proberen de schroom nog iets meer van zich af te gooien. Alleen door een hele matige inspeelpass van Spoelstra werd de counter ingezet door Noordbergum. Het eindstation was andermaal Bourakba en zo tekende hij in de 53e minuut voor de 2-0. Ondertussen was Bruggenkamp al uitgevallen met een ogenschijnlijk vervelende blessure aan zijn enkel. Voor hem in de ploeg kwam zijn makker Reitsma. Reitsma zocht het gevaar in zijn invalbeurt nog de nodige keren op, maar het geluk was niet aan de IJlster kant. Met nog een kwart te spelen werd de laatste troef ingebracht. Nooitgedagt moest voorin oorlog gaan maken. Hij wist de nodige kopduels te winnen, maar ook dit resulteerde niet in grote doelkansen. Met nog een aantal minuten te gaan viel ook nog de 3-0 en daarmee viel ook het doek voor IJVC wat betreft de 3e klasse.

Degradatie doet altijd pijn, maar de Kypmantsjes moesten hun meerdere erkennen in Noordbergum en eerlijkheid gebied te zeggen dat er de hele wedstrijd niet meer in zat. IJVC kan gaan uithuilen, maar niet te lang want voor je het weet staat het volgende seizoen weer voor de deur. IJVC wordt in het volgende seizoen 100 jaar en dus kan de blik daarop. Tevens wordt er een blik nieuwe spelers opengetrokken en kan IJVC volgend jaar weer omhoog kijken.

De avond werd ondanks de nederlaag feestelijk afgesloten in de tent in IJlst. Deze organisatie was ook weer dik in orde en zo mogen we toch zeggen dat de club leeft. Alle supporters dank voor de steun zowel uit en thuis. Jullie waren stuk voor stuk geweldig. Op naar volgend seizoen en hopelijk dan weer met de nodige overwinningen. Tot dan!

Karakteristieken:

Noordbergum – IJVC 3-0 (1-0)

’11 Tarik Bourakba 1-0, ’53 Tarik Bourakba 2-0, ’89 Geert de Wilde 3-0

Gele kaarten: Riemer de Boer, Bart Zijsling (IJVC)

Opstelling: Damstra, Kramer, Albertsma, R. de Boer, S. Zijlstra, Stienstra, Bruggenkamp (’49 Reitsma, Spoelstra ©, Soenveld, van der Zee (’67 Nooitgedagt), Zijsling

Niet gebruikte wissels: Jorrit Hoekstra (k), Rick Koopman, Ezra Sybrandy, Joel de Groot