Fris IJVC laat ONS O-23 al in de eerste helft kansloos

IJVC mocht zich na het bekersucces tegen VVI opmaken voor een oefenwedstrijd tegen de jonge jongens van ONS O-23. IJVC deed dit niet met de voltallige selectie. Er werden 15 spelers uitgenodigd voor deze oefenwedstrijd. De overige selectiespelers trainden. Aanvoerder de Boer keerde terug in de basis en speelde zijn eerste volledige 90 minuten voor IJVC.

Voorafgaand was nuttig maken het devies van trainer Postma. Het begin was dan ook voortvarend, want binnen 10 seconden stond het 1-0 voor de IJlsters. Na flink druk zetten was het Mohamad die de bal afsnoepte van keeper Veenstra. Van dichtbij kon de bal binnen worden binnen geschoten door de spits. Het vervolg was ook alleraardigst. IJVC bleef druk houden en in een aanval met 1 keer raken waren de kansen voor Bruggenkamp, maar gaf mr. Oefengoal Reitsma het laatste zetje. Binnen 5 minuten was het 2-0. De druk en de kansen bleven aanhouden. Tussendoor was er sporadisch een uitbraak van ONS. De jeugdige aanvallers zaten allemaal wel op de spreekwoordelijke “brommer”.  IJVC bleef ondanks dat de boventoon voeren. Voordat er een halfuur was gespeeld kwam Bruggenkamp met een piekfijne voorzet en kon Stienstra de 3-0 binnen koppen. Vaak is hij de kleinste van het veld. Vandaag waren er nog tig jongens kleiner aan de kant van ONS. Bleef het dan bij 3-0 voor rust? Het antwoord is nee. Vlak voor rust maakte Reitsma op aangeven van de Graaf zijn 2e van de avond en ging IJVC rusten met een klinkende voorsprong.

Zoals vaker dit seizoen is de eerste helft beter dan de tweede. Postma wisselde drie keer in de rust. De backs en Dani Mohamad gingen naar de kant. De tweede helft was rommeliger en daardoor werden de ruimtes groter. ONS kwam meer aan voetballen. Er waren al wat kansjes geweest via Mampuya en Heye. Met nog een kwart te spelen beging IJVC een overtreding op rand 16. Mampuya stapte achter de bal en schoot heel knap raak. Damstra had het nakijken en zodoende werd het 4-1. Een paar minuten later kreeg IJVC op een vergelijkbare plek ook een vrije trap. Na een fabelachtig overstapje van Albertsma, terug te zien op twitter, schoot de Graaf rakelings over de kruising. Als deze vrije trap binnen was gegaan zou hij voor 50% op naam van Albertsma komen. In minuut 82 was het slotakkoord dan toch voor IJVC. Via hoge druk werd de bal ontfutselt door Nooitgedagt en op zijn beurt schoot hij de 5-1 binnen.

Scheidsrechter Boorsma floot voor het einde van de wedstrijd en zodoende eindigde deze oefenwedstrijd in een klinkende 5-1 overwinning. Donderdag traint de volledige selectie nog een keer. Zaterdag gaat de strijd in de competitie dan echt van start. De competitie wordt gestart uit bij DTD in Koarnjum. De wedstrijd zal starten om 15:00. We hopen jullie ook dan weer in grote getalen langs de lijn te zien. Tot dan!

Karakteristieken: IJVC – ONS 5-1 (4-0)

’1 Dani Mohamad 1-0, ‘5 Reinder Reitsma 2-0, ’27 Timo Stienstra 3-0, ’39 Reinder Reitsma 4-0, ‘68 Abbas Mampuya 4-1, ’82 Reinold Nooitgedagt 5-1

Opstelling: Damstra, Spoelstra (’46 Kramer), Rodi de Boer ©, Veltkamp, Bruggenkamp (’46 Zijlstra), Albertsma, de Graaf, Stienstra (’70 Mohamad), Bos, Mohamad (’46 Nooitgedagt), Reitsma (’70 van der Zee)