DELFSTRAHUIZEN – IJVC heeft ook de 3e wedstrijd gelijk gespeeld. In een wat rommelige wedstrijd, waar beide ploegen kansen hadden op de overwinning, bleef het bij 1-1. Zo blijft het wachten op de eerste overwinning, maar blijft de ploeg van Faber wel ongeslagen.

Voor het eerst dit seizoen was het puzzelen geblazen voor Faber en zijn staf. Van de aanvallers waren alleen Soenveld en Bos (volledig) beschikbaar. Reitsma zat weer bij de selectie na blessureleed (net als de Boer en de Leeuw), maar allen begonnen op de bank. Van der Zee en Zijsling hadden de laatste zeilwedstrijd van dit jaar en Veenstra is de komende weken uitgeschakeld. Hij moest dinsdag onder het mes, na een acute blindedarmontsteking. Ook zijn de afwezigen J. Zijlstra en Stienstra nog niet fit en zodoende stond Albertsma in de spits. Waar hij in het bekerduel tegen Hommerts nog als laatste man werd neergezet, moest hij in deze wedstrijd het verlengstuk worden. Hij deed het naar behoren, echter was het vooral in de eerste helft te slordig aan de kant van IJVC om de aanvallers goed te bedienen. Delfstrahuizen was iets zuiniger met de bal en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Een keurige aanval door het midden wordt uiteindelijk beheerst afgerond door Wieringa, 1-0.

Wederom een achterstand en dat is toch waaraan gewerkt moet worden. IJVC heeft het na deze fase lastig maar krijgt toch een goede mogelijk op de gelijkmaker. Een prima bal van Hottinga wordt gekopt door Soenveld, maar de doelman tikt de bal vakkundig uit de hoek. Aan de andere kant overleeft IJVC wat hachelijke momenten, vooral omdat het vaak staat de kijken in plaats van daadwerkelijk actief mee te doen. De laatste 10 minuten van de eerste helft krijgt IJVC meer grip op de wedstrijd en weet zich ook te belonen. Een corner vanaf de rechterkant wordt door iedereen gemist behalve door Kramer die overtuigend binnenschiet, 1-1.

Na rust zien we kansen over en weer. Delfstrahuizen sticht in het begin van deze helft het meeste gevaar. Zo knalt Slump op de kruising, moet notabene Soenveld 2x de bal wegkoppen uit de gevaarlijke hoekschoppen en is Hoekstra (wederom) belangrijk in de één op één situaties. IJVC overleeft deze fase en krijgt hierna de grotere kansen. Goeman ziet zijn volley net naast vliegen en een geplaatste bal van Soenveld vliegt net langs de paal. Ook een 3 tegen 1 situatie wordt niet goed uitgespeeld en met de ruimtes die worden gegeven blijft het oppassen voor beide teams voor een tegentreffer. In de laatste 10 minuten creëert IJVC nog één goede mogelijkheid. Een combinatie tussen Goeman en Soenveld zorgt ervoor dat de laatste genoemde alleen voor de keeper komt. Zijn schot mist echter precisie en dus wederom een kans die verloren gaat. Na dik 90 minuten voetballen is bij iedereen de pijp wel leeg en vind de leidsman het ook wel welletjes.

Wederom dus een punt voor IJVC en wederom teruggekomen van een achterstand. Het valt te prijzen, maar hoe anders zou een wedstrijd verlopen als IJVC eens op voorsprong komt? De kansen zijn er, maar de tijd om ze af te maken is nu toch wel gekomen. Aanstaande zaterdag komt de trotse koploper, QVC, op bezoek. Een goede krachtmeting met de top van deze klasse. Kunnen de ‘Kypmantsjes’ aanhaken? Tot zaterdag!