Van de huidige selectie weet alleen aanvoerder Soenveld wat het is om op Sportpark de Kampen te voetballen. Als junior mocht hij als reservespeler mee in april 2009 en verving de geblesseerde Jeroen Dijkstra na een uur spelen. In de wedstrijd die in 0-0 eindigde ontving Bouwe de Boer in de slotfase nog een rode kaart (welke met geel afgedaan had kunnen worden).

De ploeg van Faber moet nog even wennen aan het niveauverschil ten opzichte van de vijfde klasse. Waar daar veel op 80% kon moet er nu sneller gehandeld worden en worden fouten afgestraft. Zaterdag ontsnapten de ‘Kypmantsjes’ wederom in de slotseconden. Na een 0-3 achterstand wist Lars Bos toch nog de 3-3 binnen te koppen.

Delfstrahuizen speelde met 0-0 gelijk tegen Tollebeek en bleef zo na de winst in de eerste competitiewedstrijd ook ongeslagen. Delfstrahuizen moet het nog steeds doen zonder de langdurig geblesseerde spelers Jorrit Visser en Yoran Kortstra. Maar aanvoerder Evert de Jong is op de weg terug, zal hij er zaterdag bij zijn? Wel was Jelle Vaartjes weer beschikbaar voor trainer Boonstra.

Zo heeft ook Delfstrahuizen te kampen met enkele blessures, iets wat IJVC afgelopen seizoen weinig overkwam. Maar dit seizoen heeft ook IJVC de nodige spelers die afwezig zijn. Johannes Zijlstra kwam door zijn schouderblessure nog niet in actie, Riemer de Boer haakte in de eerste wedstrijd gedurende de warming-up af. En Reinder Reitsma miste zaterdag zijn eerste wedstrijd sinds hij in de A-selectie zit. Pim Goeman kwam hard in aanraking met de reclameborden tegen Creil-Bant.

Hopelijk heeft IJVC na twee wedstrijden genoeg leergeld betaald om vanaf nu ook wedstrijden te gaan winnen. Want volgende week komt huidige koploper QVC naar Ijlst.

In de winterstop van afgelopen seizoen hebben beide ploegen tegen elkaar geoefend de 4-0 eindstand kwam pas in de laatste vijf minuten tot bloei. Tot de 85e minuut was het namelijk nog 1-0. Maar de overwinning was meer dan verdiend.

Tot zaterdag!