Het was tijd voor de tweede wedstrijd tegen QVC. Het elftal van Niels Boot kwam op bezoek in IJlst. Zij zijn het afgelopen jaar de angstgegner gebleken van de IJlsters. Afgelopen seizoen werd het thuis 2-3 voor QVC en uit maar liefst 6-0. Dit seizoen ging IJVC in Stavoren ook ten onder met 3-0, terwijl het met rust eigenlijk 0-2 had moeten staan voor IJVC. Zo stond QVC dus op drie overwinningen uit evenveel wedstrijden. Toch ging IJVC met het nodige vertrouwen de wedstrijd in. Het speelde een puike tweede helft bij DWP en topscorer Reitsma was weer terug van een schorsing.

Ondanks dat IJVC met het nodige vertrouwen had opgedaan liep het de eerste helft voornamelijk achter de bal aan. De tactiek van QVC is bekend, maar grip erop krijgen blijkt lastig. Zodra Pluister op het middenveld aan de bal komt gaan de twee sneltreinen voorin lopen. Gebruikelijk waren dat Bajema en Zwaan, maar tegenwoordig hebben ze ook de jongere versie van Zwaan voorin lopen. QVC kreeg de eerste helft ondanks het veldoverwicht weinig kansen. IJVC kreeg er wel een paar, zo kwam Zijsling goed over op rechts en gunde hij Reitsma een niet te missen kans, toch bleek de kans te missen en kreeg de spits hem er in twee instanties niet in. Even later was het wel raak. Spoelstra gaf de bal tussendoor op Bruggenkamp en zijn makker Reitsma stond klaar om de bal binnen te schieten. Zo werd het in de vijfendertigste minuut 1-0 voor de Kypmantsjes. Even later was daar slecht nieuws. Spoelstra raakte weer geblesseerd aan zijn enkel en had een blessurebehandeling nodig. Vijf minuten na deze behandeling was het Johannes Zijlstra (De enige verse wissel Jelmer van der Zee verving hem) die door zijn knie ging en hij moest meteen het veld verlaten. Gelukkig bleek in het ziekenhuis dat er niets ernstigs met hem aan de hand was. Spoelstra ging de tweede helft nog wel even verder, maar tegen beter weten in. Hij werd even later gewisseld voor de groot.

In de rust was er nog de nodige minuten gesproken over hoe we het op het middenveld moesten neerzetten, maar vlak na rust bleek dit niet goed genoeg. Via een combinatie kwam Bajema in schietpositie, Damstra moest helaas lossen en in de rebound schoot Zwaan Junior (lees; Krijn Gase) de gelijkmaker binnen. Vijf minuten had IJVC rechts voorin balbezit, maar na drie keer terug passen was daar de voorsprong voor QVC. Bajema onderschepte de bal en na geklungel van Damstra was daar de voorsprong voor de ploeg uit Stavoren. Een ontzettende domper voor IJVC en deze kwamen ze dan ook niet meer te boven. QVC scoorde zelfs nog voor een derde keer. Jitse Bron was na een hele bijzondere situatie het eindstation en schoot de 1-3 binnen. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Door deze nederlaag zakt IJVC naar de laatste plaats en dragen zij momenteel de rode lantaarn. IJVC heeft net als SDS en Waterpoort Boys 7 punten vergaard, maar IJVC heeft momenteel het slechtste doelsaldo.

Over twee weken (2 maart) komt IJVC weer in actie in de competitie. IJVC speelt dan weer een thuiswedstrijd en Nijland komt dan op bezoek. We hopen jullie dan weer in grote getale langs de lijn te zien. Tot dan!

Karakteristieken:

IJVC – QVC 1-3 (1-0)

’35 Reinder Reitsma 1-0, ’48 Krijn Gase 1-1, ’54 Hidde Bajema 1-2, ’70 Jitse Bron 1-3

Gele kaarten: Zijsling (IJVC)

Opstelling: Damstra, Kramer, Albertsma, R. de Boer, S. Zijlstra, J. Zijlstra (42’ van der Zee), Spoelstra © (60’ de Groot), Bruggenkamp, Zijsling (73’ Sybrandy), Nooitgedagt, Reitsma

Niet gebruikte wissels: Hoekstra (k), Koopman