Na alweer anderhalve week zonder oefenwedstrijd mocht IJVC op maandagavond aantreden tegen Makkum. Deze wedstrijd werd op maandagavond gespeeld in verband met de halve finale van Cambuur in de KNVB-beker op dinsdagavond. Makkum staat momenteel vierde in de 4e klasse B. Ze begonnen het seizoen voortvarend, toch kwam de klad er even in. Makkum probeert alsnog een plek te verdienen voor de promotie plekken naar de 3e klasse. Kramer en Johannes Zijlstra waren afwezig. De eerste zat nog in Zwitserland. De tweede was in Oostenrijk, maar had ook nog te veel last van knieklachten die hij opliep in de wedstrijd tegen QVC.

Het begin van de wedstrijd was rommelig en er werd weinig gecreëerd door beide teams. Echter in de tweede minuut had IJVC al op voorsprong moeten komen maar Zijsling wist de bal niet bij Reitsma te krijgen. Hier en daar deelden beide teams wat speldenprikjes uit. IJVC kreeg een grote kans via Nooitgedagt, maar hij wist hem niet af te ronden. De spits van Makkum kreeg ook een flinke kans (kopkans vrij voor de keeper), maar ook hij kreeg de bal er van dichtbij niet in.

De tweede helft leek IJVC goed te beginnen, maar helaas was daar (weer) een te korte terugspeelbal. De spits van Makkum kon hierdoor makkelijk om Hoekstra heen en wist de 0-1 in het mandje te leggen. De 0-2 was een solo van een verdediger van Makkum en hij mocht doorlopen tot diep in de 16. Er heerste bij hem geen twijfel en schoof gemakkelijk de 0-2 binnen. In de laatste 5 minuten scoorde Makkum nog twee keer middels onder 19 speler Stan Onrust en zo eindigde de wedstrijd in een hele pijnlijke 0-4 nederlaag. Een collectieve wanvertoning van de mannen van Postma. IJVC zal zich moeten oprichten, want de komende weken zullen er punten moeten worden gehaald in de strijd tegen degradatie.

Zaterdag wacht eerst Nijland op de Douwe Zwaagstra Fjilden. We hopen jullie dan weer langs de lijn te zien.

Tot dan!

Karakteristieken:

IJVC – Makkum 0-4 (0-0)

50’ Gerben de Boer 0-1, 66’ Leo van der Bles 0-2, 84’en 89’ Stan Onrust 0-3 en 0-4

Opstelling: Hoekstra, Sybrandy, Albertsma, R. de Boer (46’ de Groot), S. Zijlstra (61’ van der Zee), Bruggenkamp, Spoelstra ©, Zijsling, Stienstra, Reitsma, Nooitgedagt