Zaterdag wordt na twee weken de competitie hervat met een wedstrijd tegen de buren uit Nijland. De andere blauwwitten wisten uit de laatste vijf wedstrijden evenveel punten te behalen. Waarbij één tegen SDS in de laatste wedstrijd, echter moet hierbij opgetekend worden dat dit een zwaarbevochten punt was gezien de 0-2 stand in de negenzeventigste minuut. Een penalty en een uithaal in de kruising leverde de thuisploeg zodoende toch nog een punt op.

Vier keer wist Nijland als winnaar van het veld te stappen met IJVC, QVC, Waterpoort Boys en Heeg als verliezers. Topscorer van de ploeg is Wiebren Posthuma met tien treffers, evenveel als de gehele selectie van IJVC dit seizoen scoorde.

Tegen Nijland begint IJVC als rode lantaarndrager aan het duel en om een nacompetitieplek (weer een zwaar programma met drie duels) te bemachtigen moeten er dus twee ploegen onder IJVC eindigen. Concurrent SDS pakte na de winterstop zeven punten uit drie duels en Waterpoort Boys heeft na de overwinning op IJVC al zeven wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Die wedstrijd werd tevens onnodig verloren, maar zo zijn er wel meer wedstrijden geweest dit seizoen. Intussen hebben zowel SDS als Waterpoort Boys een nieuwe trainer maar in IJlst wordt niet aan de stoelpoten van de trainer gezaagd. Interim-trainer Robert Minks kwam als speler nog binnen de lijnen voor Waterpoort Boys maar moet de ploeg uit de Waterpoortstad nu uit het moeras trekken. Wel is hij zaterdag met nog drie teamgenoten geschorst, zodat oud-IJVC’er Pieter Nijdam het doel tegen CVVO mag verdedigen.

Afgelopen maandag werd er dan toch nog geoefend en wel tegen Makkum, in de eerste helft ging het gelijk op maar na rust waren de bezoekers de betere en wonnen geheel terecht met 0-4. Het scorend vermogen blijft trainer Postma hoofdbrekens geven. We hopen dat een slechte generale een goede repetitie wordt.

Zestien jaar geleden kwam Nijland voor het laatst op bezoek in IJlst als het gaat om een competitiewedstrijd. De uitslag in de derde klasse was 2-2 met doelpunten van Hein Quarré en Heinze Schouwenaars. In deze laatste wedstrijd van het seizoen pakte IJVC tevens een periodetitel waardoor het mocht strijden voor een plek in de tweede klasse.

Zaterdag zal het de 21e ontmoeting zijn tussen beide teams waarbij de resultaten met 7 overwinningen, 6 gelijke spelen en ook 7 nederlagen in balans zijn. Wel scoorde Nijland met 41 doelpunten meer dan de 34 doelpunten van IJVC. Topscorers met drie doelpunten zijn Frits van der Werf (afbeelding; hattrick in de met 6-1 gewonnen wedstrijd) en Gerard van Leeuwen. Klaas Westerbeek, Daniel Smid, Douwe Reitsma, Jan van der Woude, Durk de Jong en Klaas Schraa wisten allen tweemaal tegen Nijland te scoren.