Het was de wedstrijd waar toch al weken over werd gesproken. De nummer 12 tegen de nummer 11, SDS-IJVC. SDS behaalde dit seizoen nog geen punt en IJVC behaalde er slechts drie. Die driepunter werd dan wel behaald in de derby. Het zou er om gaan spannen in Oosterend (beter bekend als Easterein). IJVC heeft de nodige blessures en dus moest Postma aan een puzzel beginnen. Aanvoerder Spoelstra en Sybrandy lijken winterstop te hebben. R. de Boer lijkt op de weg terug. Hij zat zaterdag al op de bank, maar maakte nog geen minuten. Hierdoor kwam er een basisplaats vrij voor Visser. Hij mocht zijn basisdebuut maken tegen zijn oude ploeg. Albertsma schoof een plek naar achteren en voorin werden de zijkanten ingevuld door de neefjes van der Zee en Zijsling. Hierdoor moest de topscoorder van dit seizoen, Reitsma, genoegen nemen met een plek op de bank.

De eerste twintig minuten waren voor IJVC. De ploeg uit IJlst kwam makkelijk tot kansen, maar wist zichzelf in het eerste kwart niet te belonen. Van der Zee schoot op de benen van de doelman en ook Nooitgedagt kreeg de bal er via een kopbal niet in. De vrije trappen waren voor J. Zijlstra. Hij schoot daarvan 1 (met wat fortuin) op de lat. De vrije trap die daarop volgde ligt bij de kerktoren. Ook Stienstra had het weer eens op zijn heupjes in het eerste kwart, net als Kramer. De jongelingen lieten zich van hun beste kant zien, maar er werd niet gescoord. In het 2e kwart was het vooral rommelig, maar wel spannend. Er werd dan ook de rust ingegaan met een 0-0 stand.

De tweede helft begon boeiend. Stienstra raakte meteen geblesseerd en dus mocht Reitsma al snel zijn opwachting maken. In minuut 52 was daar een beslissend moment in de wedstrijd. Een diepe bal van SDS kwam tussen de laatste lijn en Damstra in. Van der Pol liep daarop en Damstra kwam te laat uit. Hij raakte de spits van SDS en mocht daarom intrekken. Nooitgedagt deed de handschoenen aan en dus was het 11 tegen 10. Wat nog resteerde was de vrije trap van SDS. Haitsma ging er met zijn linkerbeen achterstaan en schoot de bal vanaf ruim 25 meter achter Nooitgedagt. De hekkensluiter kwam op voorsprong. IJVC raakte hiervan niet van slag en voetbalde eigenlijk op zijn best met 10 man. In minuut 67 was daar de één-twee tussen S. Zijlstra en Zijsling. De eerst genoemde kon door op de keeper en schoot de 1-1 kiezelhard binnen. IJVC op gelijke hoogte. Beide ploegen hebben weinig aan een gelijkspel en dus werd er nog gejaagd op de overwinning, maar die kwam er niet. SDS creëerde tegen 10 net zo weinig als tegen 11 en dus bleef het 1-1.

IJVC komt daarmee op 4 punten en houdt nog zicht op WPB die op 7 punten staan. Zaterdag komt CVVO naar IJlst en dus mag er weer gehoopt worden op een resultaat. IJVC pakte thuis nog 0 punten en scoorde thuis ook pas twee keer. Graag zien we jullie zaterdag weer langs de lijn in IJlst. Tot dan!