Vorige week in Oosterend speelde IJVC gelijk. Het was voor het eerst in lange tijd dat IJVC weer eens een punt pakte. Met vertrouwen ging de ploeg van Postma naar de volgende wedstrijd. CVVO uit Lemmer kwam op bezoek. Zij haalden Gerben Visser terug naar Lemmer en hij bewees zich in de eerste 9 wedstrijden gelijk met 10 doelpunten. IJVC moest het doen zonder Damstra hij kreeg in Oosterend rood en dus kwam Hoekstra terug onder de lat. Hoekstra keepte in het promotieseizoen alle wedstrijden en mistte geen minuut. Dit seizoen kreeg Damstra de voorkeur.

De eerste helft begon, net als een week eerder, voortvarend. IJVC kreeg in het eerste kwartier de mogelijkheden. Van der Zee kwam het dichtst bij een doelpunt, zijn inzet ging via de paal eruit. Ook de dynamische J. Zijlstra kwam nog tot een knap schot met links, maar ook die inzet mistte overtuiging. Het eerste kwartier was daardoor duidelijk voor de IJlsters, maar daarna kwam CVVO meer en meer in beeld. Visser kopte vanaf een meter of vijf naast en even later ging ook een vrije trap van hem op de lat. Keeper Hoekstra keek de vrije trap over en deed zijn hand al in de lucht, maar die bal viel toch nog op de lat. Even later moest CVVO plots met 10 man verder. Heeres had voor een onbesuisde tackel op de achterlijn al geel gekregen en vlak voor rust pakte hij zijn tweede. Scheidsrechter wuifde een mogelijke overtreding op Heeres weg en daar leverde hij commentaar op. Scheidsrechter kende geen twijfel en trok wederom een gele kaart voor Heeres en die mocht zodoende vertrekken.

IJVC mocht de tweede helft dus starten met een man meer en dat werd snel uitgebuit. Nooitgedagt kreeg de bal in zijn voeten en vanuit de draai schoot hij hem knap in het doel. IJVC kwam voor de tweede keer dit seizoen op voorsprong en gelegenheidsspits Nooitgedagt was de gevierde man. IJVC rook na deze 1-0 bloed en was opzoek naar meer. Zonder tot echt grote kansen te creëren. IJVC bracht meer voetbal in de ploeg, maar dit werkte averechts. CVVO kwam beter in de wedstrijd en dicteerde met 10 man de wedstrijd. In minuut 71 was daar een goede aanval van de Lemsters en dit resulteerde in de 1-1 van L. Visser. Lemmer ging daarna opzoek naar meer en IJVC kwam nog een paar keer goed weg. De wedstrijd eindigde voor de tweede week op rij in 1-1 en zo komt IJVC op vijf punten uit 9 wedstrijden.

Zaterdag wordt er per trein afgereisd naar Workum. IJVC hoopt daar weer eens een overwinning te behalen. Bruggenkamp zal er niet bij zijn. Hij is momenteel op zoek naar zichzelf in Bali. Zou ook hij met een ketting terug komen? Graag zien we jullie zaterdag in Workum langs de lijn. Tot dan!