Na twee weken en twee punten was het weer tijd voor een echte topper. Degradant uit de 2e klasse Workum was de volgende tegenstander van de IJlsters. Met toch enig vertrouwen reisden de IJlsters per trein naar Workum toe. Bruggenkamp was afwezig door zijn snoepreisje naar Bali. Spoelstra en Sybrandy kijken ook beide en gezamenlijk nog toe. Damstra zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit na de rode kaart tegen SDS. Of hij dinsdag weer gaat keepen is nog de vraag. Postma en zijn staf zal zich daar nog over buigen. 

Dan de wedstrijd in en tegen Workum. Workum is een slimme ploeg met enkele spelers van buitencategorie. Ybema springt dan toch gelijk in het oog en ook aanvoerder Feenstra doet al een aantal jaren aardig mee op dit niveau. Toch heeft IJVC ook de nodige kwaliteit en probeerden ze het de Workummers lastig te maken. Dat lukte in de eerste helft heel aardig. IJVC had de wind in de rug en dat zorgde toch vooral voor gevaar voor de goal van Reginald. Twee indraaiende corners belanden op het houtwerk en dus werd er niet gescoord in de eerste helft door beide teams. Workum kreeg ook een aardige kans van dichtbij, maar Hoekstra stond paraat.

In de tweede helft werd het, helaas, eenrichtingsverkeer. IJVC speelde tegen de wind in en kwam niet meer van de eigen helft af. Workum zette ontzettend hoog vast en doordat Hoekstra zijn uittrappen niet zelf kon nemen werd de druk alleen maar groter voor IJVC. Na ruim een uur zorgde dit dan ook voor de 1-0. Een indraaiende hoekschop kwam voor de voeten van Bruinsma en die schoot uit de draai knap raak. De tweede goal van de workummers volgde daarop heel snel en was zeer vergelijkbaar. Ditmaal was het Bandstra die uit de draai raak schoot. Vanaf dat moment knakte er iets en volgden de doelpunten zich te snel op. Na 90 minuten stond het dan ook 5-0. De neef van Hoekstra, de Jong, verschalkte de doelman tweemaal. Om toch nog een lichtpuntje te noemen. Michiel Zijlstra maakte zijn debuut. De jongeling trainde al een aantal weken mee met de hoofdmacht en mocht dan ook zijn lang verwachte debuut maken.  

Dinsdag speelt IJVC zijn laatste competitiewedstrijd van 2023. De Kypmantsjes nemen het thuis op tegen Oosterwolde en gaan proberen het mooie jaar 2023 een goede afsluiting te geven. Hopelijk zien we jullie ook dan weer langs de lijn. Tot dan! 

 Karakteristieken: Workum – IJVC 5-0 (0-0)

 ’61 Bruinsma 0-1, ’68 Bandstra 0-2, ‘77 N. de Jong 0-3, ‘86 Sjoerds 0-4, ‘90 N. de Jong 0-5 Geel: Zijsling (IJVC) 

 Opstelling: Hoekstra , Kramer, Albertsma (c), R. de Boer, S. Zijlstra, Visser, J. Zijlstra, Stienstra, Reitsma (‘79 de Groot), Nooitgedagt (‘79 M. Zijlstra), Zijsling (‘71 van der Zee)