IJlst – Na een maandenlange onderbreking vanwege de bekende reden, was het eindelijk weer tijd voor een officiële wedstrijd op het kunstgras in IJlst. Tegenstander was 3e klasser Oeverzwaluwen uit Koudum die aantrad in de rode reserveshirts. Het is niet meer de ploeg die het voorheen was vertrouwde namen zijn verdwenen en de ploeg is net als die van IJVC aan het verjongen. Dat aanvoerder Evert Schreur er niet bij was om de boel achterin te leiden was een gemis voor de bezoekers, de man die al bijna 20 seizoenen het blauwe shirt draagt is een gewaardeerde kracht achterin. Ook namen als Wietse Peterson, Steven van der Pal, Robbert Zonderland en Andries Zijlstra zijn verdwenen. Een nieuwe naam onder de lat in de persoon van Reginald Bokma die na een uitstapje bij ONS terug is.

Na een vlekkeloze voorbereiding met vier overwinningen uit evenveel wedstrijden had Faber er vertrouwen in. In de eerste helft was het niveau niet hoogstaand en leek het er vaker op dat niet Oeverzwaluwen maar IJVC enkele klassen hoger speelde. Uit een kans van Oeverzwaluwen viel wel de 1-0 na een messcherpe counter die afgerond werd door aanvoerder Rens Soenveld. Het bleef daarna bij enkele speldenprikjes en beide ploegen zochten met 1-0 de kleedkamer(s) weer op. Het publiek was iets eerder vertrokken vanwege een dikke stortbui die overkwam.

Na rust hetzelfde spelbeeld met een beter voor de dag komend IJVC en die ook enkele kansen creëerde. IJlster Albertsma die achterin stond bij de tegenstander had soms zijn handen vol aan de Kypmantsjes. De 2-0 kwam van het hoofd van Reinold Nooitgedagt die een hoekschop van Pim Goeman tot doelpunt promoveerde. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar.

Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen Arum op het programma, onze competitiegenoot verloor met 7-1 van QVC. Dat IJVC hier in de voorbereiding nog met 1-2 van won wil uiteraard niets zeggen, en van onderschatting mag dan geen sprake zijn. Aanvaller Tim Jaarsma had afgelopen seizoen al 25 gescoord voordat de competitie stil kwam te liggen. Ze stonden op een tweede positie met 31 punten uit 13 wedstrijden.

[meer foto’s hier

– Karakteristieken –

IJVC 1 – Oeverzwaluwen 1 [2-0]: 12′ Soenveld 1-0, 67′ Nooitgedagt 2-0

IJVC: Nijdam – Hottinga (70′ Dijkstra), Bruggenkamp, Nooitgedagt, S. Zijlstra – Hogeling (67′ de Boer), Kramer, Goeman (70′ J. Zijlstra) – Reitsma (70′ Stienstra), Spoelstra, Soenveld (c)

Oeverzwaluwen: Bokma – Kramer (Tromp), Albertsma, van Tuinen (c), Oosterbaan – de Jong (Bruins), Pries, Brouwer – Laagland, Feenstra, de Boer (Lageweg)

Geel: Eise Feenstra (Oeverzwaluwen)