Dat er belangrijke weken aankwamen was een understatement voor IJVC. Het programma van maart is als volgt; Nijland, Oosterwolde, Heeg en Waterpoort Boys. In dat programma treft IJVC drie ploegen uit het rechterrijtje en te beginnen met Nijland. In de heenwedstrijd werd het 2-0 voor Nijland. IJVC had in die wedstrijd voldoende kansen, maar kreeg in negentig minuten geen bal tegen de touwen. Bij IJVC misten Johannes Zijlstra en Joel de Groot. Zijlstra is herstellende van een knieblessure en richt zich vooralsnog op Heeg thuis. De Groot was afwezig in verband met wintersport.

In tegenstelling tot de afgelopen weken begon IJVC furieus. Binnen enkele minuten had IJVC al twee keer op voorsprongen moeten komen. Het was vooral Stienstra die na een goede voorzet van Bruggenkamp de 1-0 had moeten binnen tikken, maar keeper Bakker (zou hij zich bewust zijn geweest van zijn redding?) van Nijland stond op zijn post. De daaropvolgende corner leverde weer een kans op en ook die bal ging er niet in. IJVC speelde goed en kwam er regelmatig gevaarlijk doorheen. Zijsling was aan het stomen en zo volgden er meer kansen. Na zo’n 20 minuten spelen waren daar twee dotten van kansen voor Bruggenkamp. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Spoelstra, die bracht opnieuw in waarna Bruggenkamp in eerste instantie in het blok schoot en in tweede instantie schoot hij de bal richting Jutrijp. Als zulke kansen er niet in gaan weet je dat het heel lastig wordt. Zeker als Bonnema dan 10 minuten voor rust oog in oog komt met Damstra. De goalie was scherp en pareerde deze inzet. Zo was het een spannende eerste helft en gingen we rusten met de brilstand.

IJVC kwam andermaal goed uit de kleedkamer, want na 3 minuten was daar de openingstreffer. Een indraaiende corner van Reitsma werd nog door de keeper weggetikt, alleen daar was ook Nooitgedagt die met zijn uitschuifbenen nog bij de bal kon en zo de 1-0 binnenschoot tot ontlading van het vele publiek in IJlst. IJVC kreeg vervolgens nog een paar kansjes, maar wist deze niet te benutten en zo bleef Nijland in de wedstrijd. Inmiddels moesten de centrale verdedigers van Nijland de bal in het veld brengen bij de keeper uittrap en kwam de ploeg van Pier Beeksma eigenlijk niet verder dan 30 meter van de IJlster goal. Tot dat daar 10 minuten voor tijd nog een hachelijke situatie was voor het IJVC doel. Kramer vergreep zich aan Posthuma en de scheidsrechter twijfelde niet. De bal ging op de stip. Het was een kleine overtreding van Kramer, maar de scheidsrechter was duidelijk. Kramer op de bon en een penalty voor Nijland. Topschutter Posthuma koos zijn hoek en verschalkte op die manier Damstra. In de resterende minuten waren er nog kansen voor beide partijen en liet met name Damstra zien dat hij een uitstekende doelman is voor de 3e klasse. De punten werden eerlijk verdeeld en daar schieten beide teams weinig mee op.

Aanstaande zaterdag wacht IJVC een nieuwe wedstrijd. In en tegen Oosterwolde wordt er wederom gestreden voor drie punten en die zijn nog steeds van harte welkom. We zien jullie graag weer langs de lijn in Oosterwolde. Tot dan!

Karakteristieken:

IJVC – Nijland 1-1 (0-0)

’48 Reinold Nooitgedagt 1-0, ’81 Wiebren Posthuma 1-1

Gele kaarten: Bruggenkamp en Kramer (IJVC), de Boer (Nijland)

Opstelling: Damstra, Kramer, Albertsma, R. de Boer, S. Zijlstra, Stienstra Spoelstra ©, Bruggenkamp, Zijsling (M. Zijlstra ’72), Nooitgedagt, Reitsma

Niet gebruikte wissels: Hoekstra (k), Koopman, Sybrandy, van der Zee

De foto’s, die gemaakt zijn van deze wedstrijd door Reinier Hitzert, zijn onder deze link te vinden: Foto’s IJVC-Nijland op 2 maart 2024, uitslag 1-1