Weeks voor de wedstrijd van het jaar stond er nog een andere belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk de wedstrijd tegen Oosterwolde uit. In de thuiswedstrijd werd Oosterwolde, ploeg die meedraait om de bovenste plaatsen, al op een 2-2 gelijkspel gehouden. Reitsma scoorde in deze wedstrijd twee keer en kreeg daarin ook twee keer geel. Destijds was dat een zeer knap gelijkspel. Oosterwolde won nu vier wedstrijden op rij niet en dus viel er weer wat voor IJVC te halen. Zijsling was afwezig, want die stond wederom op de latten. Hetzelfde gold voor de Groot. Johannes Zijlstra ligt er de komende weken uit. Hij heeft nog te veel last van zijn knie en zal voorlopig worden gemist. Damstra, die vorige week nog sterk keepte, was te laat en dus stond Hoekstra voor hem op doel in Oosterwolde. Ook was daar ineens Soenveld. Hij zou komen kijken en had vernomen dat er een klein te kort was bij IJVC en zo begon de topscorer aller tijden ook op de bank bij IJVC.

In de trainingsweek vooraf aan de wedstrijd tegen Oosterwolde was er veel te doen geweest om het veld ter plekke. Volgens trainer Postma zou het een groot veld moeten zijn en daar werd dan ook naar getraind. Bij aankomst kon je dan ook al snel de conclusie trekken dat het inderdaad een groot veld was, en dus konden de mannen zich opmaken voor de nodige meters.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Oosterwolde, maar Hoekstra oogde scherp. Hij had zich niet voorbereid op een basisplaats, maar keepte een uitstekende pot. In de eerste 10 minuten had IJVC het lastig toch kwamen de manschappen daarna snel beter in de wedstrijd. Nooitgedagt won zoals gebruikelijk zijn duels en ook van der Zee was strijdvaardig. Dat leverde dan na zo’n twintig minuten spelen ook de 0-1 op. Nooitgedagt hield de bal knap vast, kaatste uit op Reitsma en die vond op zijn beurt van der Zee. Van der Zee zijn aanname was goed en daardoor had hij voldoende tijd om de bal langs de keeper te schuiven. Zo stond het 0-1 voor de blauwhemden. In het vervolg van de eerste helft bleef IJVC scherp. Oosterwolde kreeg wel wat kansjes, maar dat weet je als je tegen een voormalig 2e klasser speelt. In de 38e minuut was het dan toch raak. Na een voorzet kwam de bal voor de voeten van de spits, Hoekstra keerde die inzet knap. In de rebound moest hij zich dan toch gewonnen geven. Zo stond het bij rust 1-1 en konden beide teams thee gaan drinken.

De tweede helft begon tam. IJVC leunde voornamelijk naar achteren en Oosterwolde wou wel, maar kon niet. Het uitermate slechte veld hielp dan ook niet mee. In het laatste kwart kwamen er nog wel wat kansen over en weer. De grootste IJVC kans was voor Soenveld. Hij ging binnen 5 minuten na zijn rentree één-op-éen met de keeper, maar hij verzuimde om zichzelf onsterfelijk te maken en zijn doelpunten totaal op 133 te brengen. Tussen minuut 80 en 90 kreeg Oosterwolde nog een paar goede kansen, maar zij schoten voornamelijk over het doel van Hoekstra heen. Ook uit corners kreeg de thuisploeg geen kansen. Minuut 90 brak aan en er kwam maar weer eens een voorzet vanaf de linkerkant. De bal ging in eerste instantie aan alles en iedereen voorbij. Toch ging er nog iemand van Oosterwolde achteraan en zo ook Hoekstra. In zijn ijver vloerde hij de speler en kreeg IJVC in minuut 90 een penalty tegen. Wagenaar maakte oog in oog met Hoekstra geen fout en zo leken de punten naar Oosterwolde te gaan. IJVC ging nog één keer massaal met zijn allen naar voren. Oosterwolde dacht de bal terug te spelen op hun eigen keeper, maar daar kwam Riemer ‘Usain’ de Boer aan. Met een ongelofelijke sprint pakte hij de bal af en maakte de keeper van Oosterwolde de overtreding. Scheidsrechter Leistra kende ook aan deze kant geen twijfel en dus ging de bal in de 92e minuut wederom op de stip, maar dan aan de andere kant. Spoelstra ging er achter staan en pakte zodoende dit cadeautje uit. IJVC ging alsnog met een punt richting IJlst.

Aanstaande zaterdag wacht voor IJVC de wedstrijd van het jaar. Thuis wordt er gespeeld tegen Heeg. Eerder in oktober won IJVC met 0-1 van hen. Zijsling was toen de matchwinner en kwam met een interview in de krant. Het is nog altijd de laatste overwinning van IJVC. Er werd daarna nog wel 6 (!) keer gelijk gespeeld, maar niet meer gewonnen. Wat is een beter moment om je tweede overwinning te pakken? We hopen jullie aanstaande zaterdag massaal langs de lijn te zien tijdens de derby in IJlst. Tot dan!

Karakteristieken:

Oosterwolde – IJVC 2-2 (1-1)

’20 Jelmer van der Zee 0-1, ’38 Oosterwolde 1-1, ’90 Wagenaar (pen.) 2-1, ’92 Spoelstra (pen.) 2-2

Gele kaarten: Spoelstra en Hoekstra (IJVC)

Opstelling: Hoekstra, Kramer, Albertsma, R. de Boer, S. Zijlstra, Stienstra Spoelstra ©, Bruggenkamp, van der Zee, Nooitgedagt (’73 Koopman), Reitsma (’73 Soenveld)

Niet gebruikte wissels: Damstra (k), Sybrandy