Makkum-IJVC 2-3

16′ speler Makkum 1-0, 40′ speler Makkum 2-0, 46′ Sieger Zijlstra 2-1, 78′ Patrick Veenstra 2-2, 90′ Reinder Reitsma 2-3

De opstelling: Hoekstra (45e Wijnja) – Hogeling, Spoelstra (45e Albertsma), de Boer (45e Sybrandy), S. Zijlstra (75e Kramer) – J. Zijlstra (75e Reitsma), Kramer (45e Hottinga), Goeman (75e Stienstra) – Reitsma (45e Bos), Stienstra (45e Veenstra), Soenveld (45e Bruggenkamp)

In drie keer een half uur kwamen achttien verschillende spelers binnen de lijnen. Trainer Faber kon doorgaan op de lijn die afgelopen seizoen ingezet is. Een grote fitte en gretige selectie waarbij er altijd een concurrent klaar staat om een plekje over te nemen. Terug van diverse tripjes waren Pieter Kor Spoelstra en Pim Goeman, Niels Albertsma maakte zijn rentree en voor Lars Bos en Erik Wijnja was er een officieus debuut.

Al om half elf werd het speeltuig in gang gebracht wat te maken had met de voorspelde warmte. Tegenstander was thuisploeg Makkum wat in de derde klasse acteert. Afgelopen seizoen wist de ploeg voor de winter maar 1 keer te winnen en leek een degradatiekandidaat. Na de winterstop kwamen de punten en won het nog acht keer waardoor het op de veilige negende plek eindigde.

Dat de thuisploeg op een 2-0 voorsprong kwam het het te danken aan de scherpe afronding en het gebrek daaraan bij de bezoekers. De derde treffer (afgekeurd vanwege buitenspel) was wel een applaus waard. Hoe verder in de wedstrijd hoe beter IJVC in haar ritme kwam en niet lang na de grote wisselbeurt was het Sieger Zijlstra die als nieuwe linksbuiten de bal op een presenteerblaadje kreeg. 2-1.

Waar Patrick Veenstra het vizier ook nog niet helemaal afgestoft had wist hij een dikke tien minuten voor tijd toch de gelijkmaker te produceren. Het grootste gedeelte van die treffer kwam op naam van debutant Bos die de bal panklaar neerlegde 2-2. De debutant liet gelijk zien dat hij een meerwaarde voor de ploeg kan zijn. Hij oogt gretig en met enkele steekballen spreidde hij ook zijn inzicht tentoon.

Makkum zat er redelijk doorheen en IJVC had nog de kracht en motivatie om er een driepunter uit te slepen. Waar Reinder Reitsma in de eerste helft de bal af had moeten leggen was het nu wel de juiste keuze om te schieten. Een minuut voor tijd bracht hij de 2-3 op het bord.

Er zijn wel eens tijden geweest dat ondergetekende nog meeging als wissel om toch aan een 13e of 14e man te komen. Komend seizoen lijkt het weer qua bezetting een prima seizoen te worden voor het vlaggenschip. En dat is als vereniging een mooie opsteker.

Komende week gaan we op bezoek bij Nijland, waar het dit seizoen nog maar 1 klasse verschil is was dat afgelopen seizoen nog drie.