Hoe een team uit de zomerstop komt is vooraf niet te voorspellen. Ruim van tevoren wordt er een oefenwedstrijd vastgelegd en dat is het enige gegeven feit. De blauwwitte buren van verderop zitten nog volop in de vakantiemodus en hadden middels een oproep binnen de seniorenafdeling om half drie toch genoeg spelers om deze oefenwedstrijd in gang te zetten. Achteraf had de tweede helft schriftelijk afgedaan kunnen worden. Het niveau van de thuisploeg was niet wat ze nastreven en IJVC ging in het niveau mee. De bezoekers begonnen zonder Reimer Hogeling, Pim Goeman en Melle Kramer.

De spelers die afgelopen week op de bank begonnen mochten zich nu aan de aftrap melden en dat resulteerde al snel in de 0-1 van aanwinst Lars Bos. Het voor zijn man komen en met een simpele voetbeweging was genoeg om zijn eerste treffer voor de Kypmantsjes te maken. Nijland kon er vrij weinig tegenover zetten, een paar speldenprikjes waren niet voldoende om keeper Wijnja te passeren.


Ik ben benieuwd hoe de tactiek van de thuisploeg zich komend seizoen in de derde klasse uitbetalen gaat. Er zitten veel voetballende ploegen in de competitie en met de oude speelstijl die Nijland hanteert kunnen ploegen daar vrij gemakkelijk op in spelen. IJVC had het overwicht binnen het veld en de 0-2 kwam voort uit een vloeiende aanval die wederom afgerond werd door Lars Bos. Waar hij afgelopen week in Makkum de bal panklaar legde voor Patrick Veenstra daar deed laatstgenoemde het vanmiddag in Nijland.

Na rust kwamen er nieuwe acteurs van Nijland binnen de lijnen, geen eerste elftalspelers (behalve de in principe gestopte Eelke van der Wal) en dat deed de wedstrijd geen goed. Het niveau daalde en de voorwaartsen van Nijland konden niets uitrichten. Ook IJVC begon slordig te spelen en ging mee in het niveau van de thuisploeg. Als selectie heb je weinig aan zo’n tweede helft. Je hebt geen echte weerstand en het gaat niet om de ‘knikkers’ dus de wil is ook minder.

Desalniettemin toch weer drie punten in de knip mee naar IJlst en geen tegentreffer geïncasseerd. We wensen Nijland succes komend seizoen in 3A en zaterdag ontvangen we Friese Boys uit Kollumerzwaag om 12.00 uur in IJlst. Om half drie komt het tweede elftal voor het eerst dit seizoen binnen de lijnen.

Karakteristieken

Nijland 1 – IJVC 1 [0-2]

6e Lars Bos 0-1, 30e Lars Bos 0-2

Opstelling: Wijnja (45e Hoekstra) Hottinga (67e de Boer), Sybrandy (45e Spoelstra), Albertsma, de Boer (45e S. Zijlstra) J. Zijlstra (67e Sybrandy), Stienstra (45e De Leeuw), Bruggenkamp Bos (67e Stienstra), Veenstra (45e Reitsma), Soenveld (67e Veenstra)

Voor het fotoverslag klik op deze link