Na de competitie te zijn gestart met twee nederlagen moest het bezoek in Nijland dan eindelijk punten gaan opleveren. Nijland haalde in de twee voorgaande competitiewedstrijden ook slechts 1 punt en dus stond voor beide teams de druk er vol op. Onder goede omstandigheden en een uitstekende grasmat werd de wedstrijd tussen stad en dorp uitgevochten. Postma kon in deze wedstrijd geen beroep doen op Goeman, hij was op familieweekend en dat is toch een gemis voor IJVC. Niet om zijn doelpunten, maar hij brengt wel “drive” met zich mee.

Onder leiding van de goede scheidsrechter Oostwoud werd er door IJVC afgetrapt voor de eerste helft. Je verwacht het niet, maar aanvoerder van Nijland, Bonnema, weigerde maar een stap over de middenlijn te zetten bij deze aftrap. Daardoor konden Spoelstra en R. de Boer de bal een paar keer naar elkaar overspelen en ook direct de bal afkeuren. Het formaat en grootte voldeed niet aan de verwachtingen van het centrale duo. Nadat Nijland een fatsoenlijke bal had afgeleverd konden we dan echt beginnen met voetballen en dat deed IJVC zoals wel vaker heel behoorlijk. IJVC startte niet met 1, maar met zelfs twee grote spitsen. Nooitgedagt en Zijsling moesten oorlog maken en voor goals zorgen. In het eerste halfuur ging dat eerste heel behoorlijk. IJVC kwam vaak in de buurt van het doel, maar voor echte kansen zorgde dat niet. Een paar schotjes werden gevuurd richting het Nijland doel, maar in de eerste helft hoefde de keeper van Nijland slechts 1 keer echt op te treden. Uiteindelijk werd het schotje van Reitsma van de lijn gehaald. Nijland kwam er bij vlagen gevaarlijk uit, zonder hele grote kansen te creëren. Het centrale duo van Nijland had als opdracht meegekregen in ieder geval niet naar elkaar over te passen. De bal moest direct zover mogelijk naar voren worden gepompt. Dat vinden deze jongens een heerlijke taak en deden ze dan ook met overtuiging. Toch kwam Nijland vlak voor rust met 1-0 voor en het was weer een corner dat een tegendoelpunt opleverde voor IJVC. Hij werd kort genomen en bij de tweede paal was daar van der Wal die van dichtbij hard binnen kopte.

IJVC begon de tweede helft weer vol goede moed en drukte Nijland achteruit, of Nijland liep achteruit dat weet je nooit. De grootste kans was na 10 minuten spelen in de tweede helft. Nooitgedagt speelde met een individuele actie twee Nijland spelers uit en die lag hem panklaar voor Zijsling, maar die weigerde een hoek uit te zoeken en schoot recht op de keeper af. Hierdoor bleef het 1-0 voor Nijland. Daarna nog een corner voor de IJlsters, hij werd ingebracht door Reitsma en binnengeschoten door Nijlander Gerbrandy. Bij de eerste paal stond een speler van Nijland en die kreeg hem kiezelhard in het gezicht, waardoor het niet 1-1 werd. En dan weet je wat er gaat gebeuren. In minuut 82 komt Nijland eruit en maakt er 2-0 van. IJVC is er dan toch weer ingetuind en weet Nijland deze wedstrijd met 2-0 te winnen.

Aanstaande zaterdag mag het team van Postma het thuis proberen tegen Oosterwolde. Zij speelden afgelopen weekend niet door een tragisch ongeval. Wij hopen dat zij zaterdag weer met plezier naar IJlst komen en hopen de IJlsters ook weer langs de lijn te zien. Tot dan!