In de periode dat elk punt van belang kan zijn mocht IJVC het afgelopen zaterdag thuis opnemen tegen Workum. Trainer Postma had wat personele problemen doordat Bruggenkamp de afgelopen weken zijn geld aan het vergokken was in Las Vegas en Sybrandy lekker genoot van de Spaanse zon op Mallorca. Joppe Kramer schitterde ook door afwezigheid, want hij zocht het Oostblok op. Het voordeel is dat wanneer jongens afwezig zijn er ook weer kansen komen voor andere jongens. Hierdoor werd Nooitgedagt (beste man van het veld) de rechtsback van dienst en kwam de Groot te spelen op ‘10’.

IJVC strijdt nog altijd tegen degradatie. De IJlsters staan twee punten voor op WPB. IJVC zijn plek geeft recht op nacompetitie, terwijl WPB zijn plaats zorgt voor directe degradatie. Voor beide ploegen zijn de belangen de laatste weken dan ook over duidelijk heel groot.

Op de Douwe Zwaagstra Fjilden waren de omstandigheden zwaar. Het was zo’n 25 graden zaterdag en als je dan ook nog op plastic mag voetballen is het gevoelsmatig nog een aantal graden meer. Als aanvoerder Bandstra van Workum dan ook nog geen drinkpauze wil halverwege de eerste helft, dan weet je dat je dorstig bent in de rust.

Het bleek niet een wedstrijd van de grote kansen te zijn. IJVC creëert sowieso moeilijk kansen, maar in het eerste bedrijf gaven ze de kansen ook moeilijk weg. Beide ploegen kregen 1 grote kans in de eerste helft. Aan de kant van Workum was die kans voor Jaldert Sjoerds. Hij had hem voor het inschieten vanaf 10 meter maar zag deze poging ter nauwer nood geblokt worden. Aan de kant van IJVC was deze kans voor Bart Zijsling. Soenveld was er vandoor op rechts en gaf de bal uitstekend voor op Zijsling. Zijsling raakte de bal te veel op zijn scheen, waardoor de “Pake” van Workum niet in actie hoefde te komen. Halverwege de eerste helft ging Spoelstra nog wel op de bon en dat was zijn vijfde. Dankzij deze kaart mist hij de laatste reguliere competitiewedstrijd volgende week tegen CVVO.

De tweede helft begon voor IJVC dramatisch. In de rust werd er nog nadrukkelijk gehamerd om scherp beginnen, maar binnen 5 minuten in de tweede helft was het raak voor Workum. Een vrije trap op de zijlijn werd goed aangesneden en daar was Ruben Ybema om de 0-1 binnen te koppen achter keeper Damstra. De druiven waren zuur voor IJVC en de ploeg van Postma moet op jacht naar de gelijkmaker. Op jacht naar die gelijkmaker kwamen van der Zee en Bruggenkamp het veld in. IJVC kwam nog een aantal keer goed door, maar de keeper van Workum werd te weinig getest om hem echt het vuur aan de schenen te leggen. De grootste kans was voor Soenveld, maar hij kreeg te weinig kracht achter zijn poging. IJVC – Workum eindigde in 0-1.

Zaterdag treffen we in de laatste wedstrijd van het seizoen CVVO. Door de resultaten afgelopen weekend zijn zij 95% zeker van klasse behoud. Het doelsaldo van -2 is vele malen beter dan dat van Heeg met -16. Zelf winnen is nacompetitie. Elk ander resultaat is afwachten. In Lemmer zal er ook voldoende gezelligheid zijn na de wedstrijd, dus kom allen die kant op. Tot dan!